Μαύρος (MRB): Οι ελεύθεροι επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

Μαύρος (MRB): Οι ελεύθεροι επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ

Μαύρος (MRB): Οι ελεύθεροι επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ

Share This

 Τα ποσοστά των κομμάτων για τις εκλογές 2023 στις τάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών μετά το πρώτο exit poll παρουσίασε το Open. O διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, προέβη στην εκτίμηση ότι η υπόθεση Κατρούγκαλου επέδρασε καταλυτικά στην άνετη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Nέας Δημοκρατίας.

Επικαλούμενος στοιχεία από τα exit polls, ανέφερε ότι σε ποσοστό 51,9% οι ελεύθεροι επαγγελματίες ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία (άνοδος 8% σε σχέση με τις εκλογές του 2019), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 9 μονάδες, καθώς εξασφάλισε μόλις το 18,7% των προτιμήσεων.

Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 8,6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,2%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%.

Σημαντικές οι διαφορές στην ψήφο των ελεύθερων επαγγελματιών συγκριτικά με τις εκλογές του 2019
Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το Open, παρατηρούνται αρκετά μεγάλες διαφορές στα ποσοστά που συγκέντρωσαν κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα στις εκλογές του 2023 σε σχέση με αυτές του 2019.

Είναι ενδεικτικό ότι το 2019 η Νέα Δημοκρατία είχε λάβει από τους ελεύθερους επαγγελματίες ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο συγκριτικά με το φετινό, καθώς τότε περιορίστηκε στο 43,9%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν σε πολύ καλύτερο σημείο με 27,4%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα κινήθηκαν και το 2019 σχετικά κοντά με τα σημερινά τους ποσοστά.

Συγκεκριμένα, το 2019 το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει 7,1% από τους ελεύθερους επαγγελματίες, το ΚΚΕ 5,3%, το ΜέΡΑ25 5,6%, η Ελληνική Λύση 2,6%, ενώ 5,4% είχαν ψηφίσει άλλο κόμμα.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages