Στην Καλαμάτα τα νέα εκπαιδευτικά M-346 της Πολεμικής Αεροπορίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στην Καλαμάτα τα νέα εκπαιδευτικά M-346 της Πολεμικής Αεροπορίας

Στην Καλαμάτα τα νέα εκπαιδευτικά M-346 της Πολεμικής Αεροπορίας

Share This


 Στην Καλαμάτα έφτασαν τα δύο πρώτα από τα υπερσύγχρονα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M346 εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την εκπαίδευση των Ικάρων την Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα νέα αεροσκάφη θα σηκώσουν το βάρος της εκπαίδευσης των νέων Ιπταμένων, οι οποίοι πλέον θα είναι πιο εύκολο να μεταβούν πιο εύκολα στα κυρίως αεροσκάφη του στόλου, τα F-16, τα Mirage 2000, τα Rafale και μελλοντικά F-35.


Στην ομιλία του ο Αρχηγός ΓΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, τόνισε ότι η άφιξη των αεροσκαφών είναι σημαντικό ορόσημο στη δημιουργία του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου, ενός μακροχρόνιου στόχου για την Πολεμική Αεροπορία.

Με τη συμφωνία με το Ισραήλ, θα υποστηριχτούν 25 εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6A και θα ενοικιαστούν άλλα 10 M-346 που θα αντικαταστήσουν τα πεπαλαιωμένα T-2 B/C. Οι πιλότοι θα εκπαιδεύονται και στο έδαφος με υπερσύγχρονούς εξομοιωτές.

Στην 120 ΠΕΑ Καλαμάτας παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας (SIBAT) του Υπουργείου ‘Άμυνας του Ισραήλ, Ταξίαρχος ε.α. Yair Kulas (Γιάϊρ Κουλάς), ο Αρχηγός της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχιστράτηγος Tomer Bar (Τόμερ Μπαρ), ο κ. Ran Kril (Ραν Κριλ), Εκτελεστικός Αντιπροέδρος, International Marketing & Business Development, και ο κ. Yoram Shmuely (Γιόραμ Σμουέλι), Γενικός Διευθυντής για τον τομέα Aerospace της Elbit Systems. Το παρόν έδωσαν επίσης ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Νόαμ Κάτς, αλλά και εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και εκπρόσωποι της Περιφέρειας και της τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages