Προγραμματική σύμβαση για τις μελέτες του νέου μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Προγραμματική σύμβαση για τις μελέτες του νέου μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη

Προγραμματική σύμβαση για τις μελέτες του νέου μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη

Share This


 
Πλησιάζει το 1.000.000 ευρώ ο προϋπολογισμός των μελετών για το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το οποίο θα κατασκευαστεί δίπλα στο υφιστάμενο. Την Παρασκευή στο υπουργείο Πολιτισμού ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου,  Παναγιώτης Νίκας και η υπουργός Λίνα Μενδώνη υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση, που έχει διάρκεια τριών χρόνων, για την εκπόνηση των μελετών. Το κόστος των μελετών θα το μοιραστούν η Περιφέρεια και το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ο Δήμος Μεσσήνης έχει παραχωρήσει τον οικοπεδικό χώρο…

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώθηκε σχετικά ότι “όσον αφορά στην τριετούς διάρκειας προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο την εκπόνηση των μελετών για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη, συνολικού προϋπολογισμού 971.500 ευρώ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα καλύψει τα 485.750 ευρώ και το υπουργείο θα καταβάλει την υπόλοιπη ισόποση πίστωση.

Η έκταση που προορίζεται για την ανέγερση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Μεσσήνης αποτελεί δημόσιο κτήμα έκτασης 9.258,60 τ.μ., που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Μεσσήνης στο υπουργείο Πολιτισμού για τον πιο πάνω σκοπό.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της σύμβασης, η Περιφέρεια αναλαμβάνει την εκπόνηση της προμελέτης και όλων των λοιπών σταδίων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη, δηλαδή την οριστική μελέτη, καθώς και την μελέτη εφαρμογής, όπως και την σύνταξη των τευχών δημοπράτησης.

Στην ανάθεση περιλαμβάνεται η σύνταξη των εξής, α) πλήρες τοπογραφικό διάγραμμα, γεωτεχνική μελέτη, διερευνητικές εργασίες – εργαστηριακοί έλεγχοι για το υφιστάμενο κτήριο, αποτυπώσεις (αρχιτεκτονική και στατική) για το υφιστάμενο κτήριο, αρχιτεκτονική μελέτη, στατική μελέτη, ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, μελέτη ενεργειακής απόδοσης, μελέτη παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Πολιτισμού -μέσω της ΕΦΑ Μεσσηνίας- θα αναλάβει την εκπόνηση της μoυσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages