Νέο πάρκο τσέπης στα σκαριά για την περιοχή Λακωνικής στις Εργατικές Κατοικίες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Νέο πάρκο τσέπης στα σκαριά για την περιοχή Λακωνικής στις Εργατικές Κατοικίες

Νέο πάρκο τσέπης στα σκαριά για την περιοχή Λακωνικής στις Εργατικές Κατοικίες

Share This

 


Πάρκο-τσέπης σε ένα στρέμμα-Πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής για τη γειτονιά-Μπήκαν σήμερα οι μπουλντόζες

Νέο πάρκο τσέπης είναι στα σκαριά στην οδό Λακωνικής στο ύψος των Εργατικών Κατοικιών, έναντι του Ασύλου, στην Καλαμάτα. Πρόκειται για ένα μικρό αλσύλλιο επί της Λακωνικής στη συμβολή με την οδό Ζακύνθου, ουσιαστικά εγκαταλελειμμένο, που η δημοτική αρχή Βασιλόπουλου σχεδιάζει να το αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά, με πεζοδρόμια, νέες φυτεύσεις, παγκάκια, και φωτισμό, προκειμένου να αναβαθμιστεί και η γειτονιά αυτή.

Η όλη έκταση είναι ένα στρέμμα και θα γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να γίνει λειτουργική και προσβάσιμη στον κόσμο της περιοχής, και να λειτουργήσει ως χώρος αναψυχής για τους περίοικους και επισκέπτες.

Ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης και αναβάθμισης του χώρου

Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες στον χώρο, προκειμένου να αφαιρεθεί η αυτοφυής βλάστηση, από χορτάρια που δίνουν την εικόνα ζούγκλας, και να ξεκινήσουν οι εργασίες για διαμόρφωση του χώρου, που χρησιμοποιούνταν μέχρι πρότινος ως πρόχειρος χώρος στάθμευσης. Εκτός από τη κατασκευή πεζοδρομίων και διαδρόμων εντός του χώρου, το σχέδιο του πολιτικού μηχανικού και ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου, Βασίλη Κουτραφούρη προβλέπει φύτευση χλοοτάπητα, τοποθέτηση ενεργειακά αυτόνομων φωτιστικών σωμάτων, παγκάκια κ.ά.

Σήμερα το πρωί στο σημείο βρέθηκαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Μπάκας, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος και Αναστάσης Σκοπετέας, ο πολιτικός μηχανικός, Βασίλης Κουτραφούρης και στελέχη των τεχνικών και γεωτεχνικών υπηρεσιών του Δήμου

Το νέο Πάρκο Τσέπης εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό του Δήμου και έχει εμβαδό περίπου 1.000 τ.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages