Νοσηλευτές από όλη την Ελλάδα στην Καλαμάτα με βραβεύσεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Νοσηλευτές από όλη την Ελλάδα στην Καλαμάτα με βραβεύσεις

Νοσηλευτές από όλη την Ελλάδα στην Καλαμάτα με βραβεύσεις

Share This


 Από τις 17 έως τις 20 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 16ου 
Πανελλήνιου Επιστημονικού & Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Συνεδρίου, της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, το οποίο πραγματοποιήθηκε υβριδικά, στην Καλαμάτα. To συνέδριο τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος. Στη διοργάνωση συμμετείχαν, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, το 3ο Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου, Αιτωλοακαρνανίας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου της Ε.Ν.Ε. και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής. Η παρακολούθηση του επιστημονικού προγράμματος και η συμμετοχή των συνέδρων στα κλινικά φροντιστήρια, μοριοδοτήθηκαν με Μονάδες Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης από την Ε.Ν.Ε., σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Οι δια ζώσης συμμετοχές των Νοσηλευτών και των επαγγελματιών υγείας έφτασαν τις 2.956, ενώ οι διαδικτυακές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1.000, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε ότι το ετήσιο Νοσηλευτικό Συνέδριο της Ε.Ν.Ε. αποτελεί το απόλυτο Νοσηλευτικό Συνέδριο στο χώρο της Υγείας.

Στην Τελετή Έναρξης, τίμησαν τους Νοσηλευτές με την υβριδική παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Κυριακού Μητσοτάκη, Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου Σαββάτου, Πατέρας Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο Ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, ο Βουλευτής Β1’ Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Δημήτριος Καιρίδης, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Περικλής Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Άγγελος Χρονάς, ο Δήμαρχος του Δήμου Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος του Δήμου Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, η Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Στυλιανή Τζιαφέρη, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής του Υπουργείου Υγείας κ. Σοφία Χατζηδήμου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Νοσηλευτών-τριών της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής του Υπουργείου Υγείας κ. Χρυσάνθη Μπαρώ, η Προϊσταμένη του Τμήματος Μαιών και Επισκεπτών/τριών Υγείας της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής του Υπουργείου Υγείας κ. Μαλαματένια Νικολάου, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ιόνιων Νήσων – Ηπείρου – Δυτικής Ελλάδας κ. Ιωάννης Καρβέλης, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας κ. Σταματία Αλεξοπούλου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας – Ε.Σ.Υ. κ. Γεώργιος Αβραμίδης, η Πρόεδρος του Συμβουλίου Νοσηλευτικής και Μαιευτικής Κύπρου κ. Θεοφανώ Παπαστεφάνου, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών κ. Ιωάννης Λεοντίου, ο Γενικός Γραμματέας της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών κ. Παναγιώτης Γεωργίου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών-τριών της Αλβανίας (Albanian Order of Nurses) κ. Blerina Duka, ο εκπρόσωπος του Προέδρου κ. Mircea Timofte του Συλλόγου Νοσηλευτών-τριών και Μαιών-των της Ρουμανίας (Order of Nurses and Midwives of Romania) κ. Ionut Sorin Hainagiu, ο Πρόεδρος του 3ου Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου, Αιτωλοακαρνανίας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου της Ε.Ν.Ε. κ. Γεώργιος Αρβανίτης, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Πασχαλίνα Ντόστση, η Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Θεοδούλη Αδαμοπούλου και η Πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής κ. Κανέλλα Αραποστάθη.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια ομιλία από τον Ιατροδικαστή κ. Γρηγόριο Λέων, με θέμα: «Η Ιατροδικαστική Νοσηλευτική ως νέα προοπτική», ο οποίος κήρυξε παράλληλα και την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος τίμησε τον Ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο, για το ήθος και τη διαχρονική προσφορά του, στην εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς και για τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στις συζητήσεις για την καθιέρωση της Ενιαίας Στρατηγικής για τις Σπάνιες Νόσους σε όλη την Ευρώπη. Ακολούθως, τιμήθηκε το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ», για το ήθος, τον αλτρουισμό και τον επαγγελματισμό, τον οποίο επέδειξε σε όλη τη διάρκεια της αντιμετώπισης και περίθαλψης των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023.   Στη συνέχεια τιμητική βράβευση έλαβε η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, για το ήθος και την ανιδιοτελή προσφορά της, στη διαχρονική επιμόρφωση των Νοσηλευτών. Επιπλέον τιμήθηκε το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ», για το ήθος και τη διαχρονική συνεισφορά τους, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας, σχετικά με την εθελοντική δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων. Ακόμη τιμήθηκε η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ, για το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και την καθολική συμμετοχή της, στην 1η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού Οστών: «Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Ακολούθησε η θεσμοθετημένη απονομή αριστείων προόδου, στους αριστεύσαντες αποφοίτους των Τμημάτων Νοσηλευτικής, κ. Αθηνά Ανδρίτσου – Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κ. Αγορή Κλάρα – Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κ. Παναγιώτη Σταυρέλο – Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κ. Γεώργιο Λυραράκη – Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, κ. Χρυσοβαλάντη  Ειρήνη Ντάσιου – Πανεπιστήμιο Πατρών, κ. Κωνσταντίνα Μπέκα – Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, κ. Κωνσταντίνο Μανωλάκο – Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, κ. Θεοφανώ Κομζιά – Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Ελιόνα Ντάνι – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κ. Αθανάσιο Μπάμπαλη – Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος Παράρτημα Διδυμοτείχου, κ. Δάφνη Παπανδρούδη – Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας Παράρτημα Διδυμοτείχου και κ. Ειρήνη Μαλαχία – Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Το επιστημονικό πρόγραμμα, περιλάμβανε 35 Διαλέξεις, 36 Στρογγυλές Τράπεζες, 18 Κλινικά Φροντιστήρια και 262 ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις. Οι συμμετοχές διακεκριμένων επιστημόνων υγείας στις εργασίες του συνεδρίου,  καθήλωσε τους συνέδρους, οι οποίοι παρακολούθησαν ένα άρτια δομημένο επιστημονικό πρόγραμμα, το οποίο συνδύαζε την καινοτομία στις επιστήμες της υγείας, μαζί με τις σύγχρονες νοσηλευτικές και ιατρικές επιστημονικές εξελίξεις. Επιπλέον οι σύνεδροι συμμετείχαν σε εξειδικευμένα κλινικά φροντιστήρια, μέσα από τα οποία εκπαιδεύτηκαν σε κλινικές δεξιότητες, ανανεώνοντας παράλληλα τις γνώσεις τους.

Επιπροσθέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν καινοτόμες διαλέξεις και διεπιστημονικές συζητήσεις σχετικά με τις Επαγγελματικές και Επιστημονικές προοπτικές στο χώρο της Υγείας, στις οποίες συμμετείχαν εκπρόσωποι και υψηλόβαθμα στελέχη από Υπηρεσίες Υγείας και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ενημερώνοντας με υπευθυνότητα τους φοιτητές και τους νέους Νοσηλευτές, ώστε να ακολουθήσουν μια επιτυχημένη πορεία κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής σταδιοδρομία τους.

Παράλληλα μέσα από τις διαλέξεις των Νομικών Συμβούλων της Ε.Ν.Ε. κ. Αλέξιου Παραρά, κ. Διονύσιου Ρίζου και κ. Ελένης Παπαγεωργίου, αναπτύχθηκαν ενδελεχώς όλες οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις και εξελίξεις σχετικά με το νοσηλευτικό επάγγελμα, ενώ απαντήθηκαν και δεκάδες ερωτήματα των μελών τις Ε.Ν.Ε. σχετικά με το συνταξιοδοτικό καθεστώς. Η ενημέρωση των Νοσηλευτών σχετικά με τα νοσηλευτικά δρώμενα, ολοκληρώθηκε μέσα από τη Στρογγυλή Τράπεζα της Ε.Ν.Ε. κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε ένας άκρως εποικοδομητικός διάλογος και οι συμμετέχοντες έλαβαν γνώση για το έργο της Κεντρικής Διοίκησης σε όλα τα επίπεδα.

Επιπλέον στις 18 Μαΐου, έλαβε χώρα ειδική Στρογγυλή Τράπεζα για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ογκολογικής Νοσηλευτικής, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν λήψεις μυελού των οστών σε εθελοντές δότες, από το Σύλλογο Εθελοντών Δοτών Μυελού Των Οστών Καλαμάτας «ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ», υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή κ. Ιωάννη Αδαμόπουλου και τη συνεργασία των σπουδαστών του Δ.Ι.Ε.Κ. Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Κατά την τελετή λήξης του συνεδρίου απονεμήθηκαν τα ακόλουθα βραβεία για τις καλύτερες επιστημονικές εργασίες:

Βραβείο Πρωτότυπης Βιβλιογραφικής Ανασκόπησης: «Οι αλλαγές που επέφερε η πανδημία COVID-19 στις Μονάδες Αιμοκάθαρσης, στους Νοσηλευτές και στους νεφροπαθείς». Συγγραφική ομάδα: Ευσταθία Μπακογιάννη, Μαρία Τρουμπετάρη, Ειρήνη Τσάμου.

Βραβείο Πρωτότυπης Ερευνητικής Εργασίας: «Ποιότητα ζωής σε ασθενείς μετά από πνευμονική εμβολή. Στάθμιση και αξιολόγηση του ερωτηματολογίου Pulmonary Embolsim Quality of Life (PEMB-QOL) σε ελληνικό πληθυσμό». Συγγραφική ομάδα: Όλγα Καρδακάρη, Χρήστο Μπάλλας, Λάμπρος Λάκκας, Αθανάσιος Κωσταντινίδης, Αικατερίνη Νάκα, Λάμπρος Μιχάλης, Χρήστος Κατσούρας.

Βραβείο Πρωτότυπης Εργασίας Φοιτητών: «Η επίδραση των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών Νοσηλευτικής, στην πολιτισμική επάρκεια των φοιτητών τους: Οριοθετημένη ανασκόπηση». Συγγραφική ομάδα: Στεφανία Κατραντζή, Ξενοφών Ζορμπάς, Κέϊσι Μάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages