ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ο δήμος Καλαμάτας ενόψει του καλοκαιριού – Συνεδρίασε το Συντονιστικό όργανο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ο δήμος Καλαμάτας ενόψει του καλοκαιριού – Συνεδρίασε το Συντονιστικό όργανο

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ο δήμος Καλαμάτας ενόψει του καλοκαιριού – Συνεδρίασε το Συντονιστικό όργανο

Share This

Ενόψει του καλοκαιριού συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Καλαμάτας, υπό την προεδρία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ιωάννη Ζαφειρόπουλου. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορού
σαν:
 1. “Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιπυρική περίοδο”. 2. “Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση σεισμικών συμβάντων”.
 Συμμετείχαν: ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας, εκπρόσωπος της 120 ΠΕΑ, του Λιμεναρχείου, του Δασαρχείου, ΔΕΔΔΗΕ, της ΔΕΥΑΚ, του Νοσοκομείου Καλαμάτας, του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, του ΕΚΑΒ, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, υπηρεσιακοί παράγοντες και Εθελοντικές Οργανώσεις. 
 Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η συζήτηση και για τα δύο θέματα καθώς τέθηκαν πολλές ερωτήσεις και προτάσεις. Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν θέματα που αφορούν στα επίπεδα ετοιμότητας κάθε φορέα, τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν, ο προσεισμικό έλεγχος κτιρίων, η πρόοδος καθαρισμού οικοπέδων και των επεμβάσεων στο αγροτοδασικό οδικό δίκτυο, ο έλεγχος πληρότητας υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας, τα έργα και οι δράσεις που πρέπει να γίνουν, η ενημέρωση του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages