ΜΕ πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης με 4,8 εκατ. ευρώ η κοινή πρόταση των Επιμελητηρίων Αρκαδία και Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕ πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης με 4,8 εκατ. ευρώ η κοινή πρόταση των Επιμελητηρίων Αρκαδία και Μεσσηνίας

ΜΕ πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης με 4,8 εκατ. ευρώ η κοινή πρόταση των Επιμελητηρίων Αρκαδία και Μεσσηνίας

Share This

 


Στο πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης εντάχθηκε η κοινή πρόταση των Επιμελητηρίων Αρκαδία και Μεσσηνίας, που έχει να κάνει με τα ολοκληρωμένα προγράμματα προώθησης στην απασχόληση.

Πρόκειται για προγράμματα που αφορούν την περιοχή εφαρμογής του εδαφικού σχεδίου της δίκαιης μετάβασης, στο δήμο Μεγαλόπολης και ο προϋπολογισμός είναι στα 4,8 εκατ. ευρώ.

Η ένταξη της πράξης έγινε με απόφαση του διοικητή της ειδικής υπηρεσίας της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης, Πελοπίδα Καλλίρη. Αφορά, εκτός του δήμου Μεγαλόπολης και τους δήμους Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας Μεσσηνίας.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης, αφορά την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την εκ νέου κατάρτιση των ανθρώπων, στις περιοχές των εδαφικών σχεδίων της δίκαιης μετάβασης. Εκτιμάται, ότι θα ωφεληθούν 1.000 συνολικά άτομα, 500 αντιστοιχούν στο Επιμελητήριο Αρκαδίας και άλλα τόσα, σ’ αυτό της Μεσσηνίας.

Προτεραιότητα έχουν οι τομείς των πράσινων, ψηφιακών και γαλάζιων επαγγελμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages