Εκδηλώσεις -Ολοκληρώθηκε το «10ο Επετειακό Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, Αρχαία Μεσσήνη 2023» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 Εκδηλώσεις -Ολοκληρώθηκε το «10ο Επετειακό Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, Αρχαία Μεσσήνη 2023»

Εκδηλώσεις -Ολοκληρώθηκε το «10ο Επετειακό Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, Αρχαία Μεσσήνη 2023»

Share This


 Το «10ο Επετειακό Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, Αρχαία Μεσσήνη 2023» , ολοκληρώθηκε μετά από τρεις εβδομάδες με μια νέα , καινοτόμα, εκπαιδευτική δράση…. τα  «Σχολεία εν δράσει», «Το 1ο  Φεστιβάλ των μικρών».

Στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης την παράσταση έκλεψαν οι μικροί μαθητές από το Μπενάκειο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το 14ο Δημοτικό Σχολείο, το 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το Δημοτικό Σχολείο Χαρακοπιού και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης. Όπως ανέφερε στον πρόλογο του 1ου Φεστιβαλ των μικρών ο οραματιστής Μεσσήνιος εκπαιδευτικός και ψυχή της διοργάνωσης κ. Νίκος Φουσιάνης η έμπνευση για το 1ο Φεστιβάλ των μικρών προήλθε από την κλασσική Αθήνα του 5ου αιώνα π.χ., τότε που οι Αθηναίοι είχαν δημιουργήσει ένα μεγάλο θεατρικό Φεστιβάλ, «Τα Μεγάλα Διονύσια».
Στα μεγάλα Διονύσια που διεξάγονταν στο αρχαίο θέατρο του Διονύσου, κάτω από την ακρόπολη διδάσκονταν σε μια από τις 6 ημέρες, 5 κωμωδίες. Κάτι ανάλογο αναβίωσε και στην Αρχαία Μεσσήνη. Πέντε δημοτικά σχολεία παρουσίασαν αποσπάσματα από τις κωμωδίες του Αριστοφάνη. Συγχαρητήρια και ευχαριστίες απονέμονται στους εκπαιδευτικούς αυτών των σχολικών μονάδων που με βιωματικό τρόπο δίδαξαν τις αξίες και τα μηνύματα των κωμωδιών του Αριστοφάνη και με αυτό τον τρόπο μύησαν τους μικρούς μαθητές/τριες σε θεατρικές τεχνικές για να αγαπήσουν το αρχαίο δράμα.
Βραβεύσεις  στους συμμετέχοντες  μαθητές και τα σχολεία τους, έκαναν οι αντιδήμαρχοι Μεσσήνης   κα. Ελένη Τσέλιου και  κ. Δημήτρης Αθανασακόπουλος, ο κ. Παναγιώτης Μπάζίγος εκπρόσωπος  της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, ο φιλόλογος και εμπνευστής της δράσης  «Σχολεία εν δράσει»  κ. Νίκος Φουσιάνης  και ο υπεύθυνος τομέα Πολιτισμού Δήμου Μεσσήνης κ. Γιώργος Δαβίλλας. Ταυτόχρονα επ’ ευκαιρία της αυλαίας του 10ου Επετειακού Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, Αρχαία Μεσσήνη 2023, απευθύνεται μήνυμα ευχαριστίας για ακόμα μια φορά στο Υπουργείο Πολιτισμού για την ένταξη του Φεστιβάλ στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για την άριστη συνεργασία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες  απευθύνονται επίσης στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά  και τους διασώστες του ΕΚΑΒ, το Περιφερειακό Ιατρείο Μαυροματίου και  το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, όπως και σε όλους εθελοντές για τη μεγάλη συμβολή και βοήθεια στη διοργάνωση. Ειδική μνεία έγινε και στο  Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια για την υποστήριξη των παράλληλων εκπαιδευτικών δράσεων εξωστρέφειας του Φεστιβάλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages