Χρυσόστομος: “Η Ανάσταση του Χριστού εδραιώνει τη νίκη απέναντι στη φθορά και τον θάνατο” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Χρυσόστομος: “Η Ανάσταση του Χριστού εδραιώνει τη νίκη απέναντι στη φθορά και τον θάνατο”

Χρυσόστομος: “Η Ανάσταση του Χριστού εδραιώνει τη νίκη απέναντι στη φθορά και τον θάνατο”

Share This


 ΠΑΣΧΑΛΙΟΣ ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΑΣΧΑ 2023 ΤΟΥ Σεβ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αγαπητά μου παιδιά·

Μέσα στον ζόφο της παγκόσμιας αγωνίας για το αύριο, με τα πάμπολλα προβλήματα που δημιουργούνται από την ιδιοτέλεια, τις μι­κροε­πιδιώξεις και τις ελλειμματικές προσπάθειές μας αναφορικά πρός την νοηματοδότηση της ζωής, η Εκκλησία απόψε μας απευθύνει εκ νέου μήνυμα χαράς, ελπίδας και ενδυνάμωσης. Μας προσκαλεί  να συν-αναφωνήσουμε και πάλι τον ύμνον της νίκης κατά του θανάτου και της φθοράς, «Χριστός Ανέστη», και να συνομολογήσουμε επιβεβαιωτικά ότι «Αληθώς Ανέστη»!!!

Ο εξαίσιος λόγος του Αναστημένου Ιησού «θαρσείτε˙ εγώ νενίκηκα τον κόσμον» εκτός από ελπιδοφόρα υπόμνηση, επιβεβαιώνει ότι το κακό, η φθορά και η αμαρτία, νικώνται μόνον με τον προσκυνητικό ενστερνισμό της Αναστάσεως του Χριστού στην πολυκύμαντη  ζωή μας. «Προσκυνήσωμεν Άγιον, Κύριον Ιησούν, τον μόνον αναμάρτητον».

Τούτο επι­τυγχάνεται όταν ο τρόπος που ζούμε φανερώνει διαρκώς το πνεύμα «της εν ημίν χαράς και ελπίδος», το  Άγιον Πνεύμα που οδηγεί κάθε αγωνιζόμενο χριστιανό στην εμπειρική γνώση του αληθινού περιεχομένου της πίστεως μας.

Η εποχή μετά την Ανάσταση, είναι η κατ’ εξοχήν εποχή της Εκκλησίας και του Αγίου Πνεύματος. Οι βαπτισμένοι και πιστεύοντες ζούμε την ελπίδα και την προσδοκία για μία νέα ζωή, μίαν «άλλη βιωτή», στην οποία οφείλουμε να πολι­τευό­μαστε με αγάπη, ελευθερία, φιλανθρωπία, ανθρωπιά, ανεκτι­κότητα, αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια, αυθεντικότητα τόσο για τη ζωή μας, όσο και για τη ζωή των άλλων.

Με αυτές τις αρετές «κεκοσμημένοι» επανακαθορίζεται διαρκώς ο σωστός βηματισμός μας, ως Χριστιανών, ως ανθρώπων, δηλαδή, σχετιζομένων «εν Χριστώ», ανα­γεν­νημένων και κοινωνούν­των του αναστημένου Σώματος και Αίματος του Κυρίου μας, «εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν την αιώνιον».

Με αυτές τις προϋποθέσεις μπορούμε να εκπληρώσουμε έμπρακτα το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου και να προσδοκούμε κι εμείς «ανάστασιν εκ νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος».

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!

 

Με εγκάρδιες πασχάλιες ευχές και πατρική αγάπη

 

†  Ο  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages