Καθηγητές και φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου βρέθηκαν στο Ρωμύρι - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καθηγητές και φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου βρέθηκαν στο Ρωμύρι

Καθηγητές και φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου βρέθηκαν στο Ρωμύρι

Share This

 


Ευχαριστήριο από τους καταγόμενους και φίλους του οικισμού Ρωμύρι

“Πενήντα πέντε καθηγητές και φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου βρέθηκαν στο Ρωμύρι από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου στο πλαίσι του ειδικού μαθήματος «Κατασκευαστική ανάλυση και αποκατάσταση ιστορικών κτηρίων».


Δημιουργήθηκαν 4 ομάδες συνολικά, όπου η κάθε μια με τη βοήθεια των καθηγητών και των συνεργαζόμενων αρχιτεκτόνων εστίασε σε ένα κτίσμα, προκειμένου να εξετάσει την παθολογία του, τις βλάβες και τα ευπαθή σημεία, ενώ στο τέλος κάθε ομάδα θα διαμορφώσει προτάσεις επισκευών και οι οποίες θα μας κοινοποιηθούν.


Θα ήταν σοβαρή παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε:
1. Τους καθηγητές και τους φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής για την παρουσία τους στο χωριό μας δείχνοντας ιδιαίτερο ζήλο για την έρευνα. Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των φοιτητών με καταγωγή από όλα τα μέρη της Ελλάδας και την Κύπρο, υπήρξαν και φοιτητές με το πρόγραμμα Erasmus από Ιταλία, Γαλλία και Ινδία.


2. Τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα και τους συνεργάτες του (αντιδημάρχους Αναστάσιο Χρονόπουλο και Ιωάννη Σαρδέλη), οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα για να πραγματοποιηθεί αυτό το σπουδαίο εγχείρημα για το Ρωμύρι και οι οποίοι επισκέφτηκαν το χωριό και συνομίλησαν τόσο με τους καθηγητές όσο και με τους φοιτητές.


3. Τους εθελοντές και εθελόντριες του Συλλόγου που επιμελήθηκαν τόσο τον καθαρισμό του χωριού και των εκκλησιών όσο και την φιλοξενία των επισκεπτών κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο χωριό αποκομίζοντας ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια.
4. Τον λαογράφο Κωνσταντίνο Μπαλαφούτη για την παρουσία του την ήμερα άφιξης των καθηγητών – φοιτητών του ΕΜΠ, ενημερώνοντάς τους για την ιστορία του χωριού.
5. Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον αρχιτέκτονα μηχανικό, συμπατριώτη μας Κωνσταντίνο Πυλιώτη, ο οποίος οραματίστηκε τη δράδη και τη σχεδίαζε εδώ και σχεδόν ένα χρόνο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages