ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μεσσηνία: Ορατότης μηδέν! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μεσσηνία: Ορατότης μηδέν!

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μεσσηνία: Ορατότης μηδέν!

Share This


 
«Ήλθε, είδε και απήλθε ο κ. Πρωθυπουργός κατά την προεκλογική του επίσκεψη στο νομό μας. Μια επίσκεψη δίχως πρόγραμμα, δίχως απολογισμό για το τι έργο άφησε στη Μεσσηνία η ΝΔ από το 2019 μέχρι σήμερα. Απολογισμός όμως για ανύπαρκτο έργο δεν μπορεί να γίνει, παρά μόνο ανούσιες προεκλογικές φιέστες και επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις.» Αναφέρει μεταξύ άλλων το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μεσσηνίας με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα για την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του οδικού «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη».

Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται ότι:

Πέρασαν όμως τέσσερα ολόκληρα χρόνια και τα βασικά έργα υποδομής καρκινοβατούν ή δεν έχουν καν ξεκινήσει.

  • Ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη βρίσκεται σε μόνιμη στασιμότητα. Η υπογραφή της σύμβασης άργησε τόσο και φαντάζει, ως προεκλογικό πυροτέχνημα. Και δεν εξασφαλίζει την πορεία υλοποίησης του έργου. Η πρωθυπουργική αναφορά ότι αυτός ο δρόμος αποτελεί «έργο Σαμαρά» μόνο γέλωτα προκαλεί. Ο συγκεκριμένος δρόμος ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει καμία σχέση με τους «σχεδιασμούς επί χάρτου» του κ. Σαμαρά.
  • Τα αρδευτικά δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος περιμένουν ακόμα.
  • Ο δρόμος Τσακώνα – Καλό Νερό ούτε καν γνωρίζουμε τί θα γίνει, πέρα από γενικολογίες.
  • Στο αεροδρόμιο, που θα έπρεπε ήδη να λειτουργεί ως κεντρική πύλη εισόδου για τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική αναβάθμιση.
  • Τα έργα στον Ταΰγετο, χρηματοδοτημένα από το 2018 από την κυβέρνηση Τσίπρα, άργησαν πολύ.
  • Σημαντικά έργα που έπρεπε να υλοποιηθούν από την Αυτοδιοίκηση, όπως ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης της Καλαμάτας, είναι αδρανή, με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη κ.ά.

Οι δήθεν επιτελικοί, άριστοι και γνώστες, αποδείχθηκαν ανίκανοι και αναποτελεσματικοί. Κομπορρημονούν μάλιστα, πως «εδώ στη Μεσσηνία συμπυκνώνεται το αναπτυξιακό όραμα της κυβέρνησης της ΝΔ». Το απόλυτο τίποτα δηλαδή, γιατί η τετραετία Μητσοτάκη αποδεικνύεται μια χαμένη τετραετία για το νομό μας.

Εμείς δεσμευόμαστε πως, όπως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε το Φιλιατρινό φράγμα και χρηματοδοτήθηκαν τα αρδευτικά δίκτυα, ο Εθνικός Δρόμος ή δρομολογηθήκαν – χρηματοδοτήθηκαν αρκετά έργα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», σε συνθήκες μάλιστα «τροϊκανής» ασφυξίας, έτσι και η νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πρώτο κόμμα στις 21 Μαΐου, είναι η μόνη που μπορεί να υλοποιήσει τα βασικά έργα του νομού μας. Η Αλλαγή έρχεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages