Bραβεύει ο Δήμος Καλαμάτας τους ανθρώπους που έσωσαν βρέφος-Με Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Bραβεύει ο Δήμος Καλαμάτας τους ανθρώπους που έσωσαν βρέφος-Με Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς

Bραβεύει ο Δήμος Καλαμάτας τους ανθρώπους που έσωσαν βρέφος-Με Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς

Share This

 


Καθιερώνει Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς ο Δήμος Καλαμάτας για πολίτες που προφέρουν στον συνάνθρωπο

Με αφορμή το περιστατικό με το βρέφος που σώθηκε χάρις στη σωτήρια παρέμβαση ενός ζευγαριού πυροσβεστών και μιας νοσηλεύτριας σε καφετέρια της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας, ο Δήμος Καλαμάτας τους τιμά και τους βραβεύει σε τελετή που θα γίνει την προσεχή Παρασκευή 28 Απριλίου στο Δημαρχείο Καλαμάτας. Πρόκειται για τους: Πέτρο Κουμούνδρο, Έφη Χριστοπούλου, Γιώτα Χριστοπούλου, που έσπευσαν αμέσως μετά την κλήση σε βοήθεια από τη μητέρα του βρέφους να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο βρέφος που δεν είχε τις αισθήσεις του και είχε μελανιάσει, σώζοντάς του τη ζωή. Η εκπαίδευσή τους στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση ήταν καθοριστικής σημασίας για τη σωτήρια έκβαση του περιστατικού, με το μωρό να ανακτά και πάλι τις αισθήσεις του. Αυτούς τους ανθρώπους θα βραβεύσει ο Δήμος Καλαμάτας που καθιερώνει στο εξής Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς σε πολίτες που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία, αποτελώντας παραδείγματα προς μίμηση για μια καλύτερη κοινωνία αλληλεγγύης, αυταπάρνησης, και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ανακοινώνεται ότι από το Δήμο θεσπίζεται βραβείο κοινωνικής προσφοράς το οποίο θα δίδεται σε πολίτη – πολίτες οι οποίοι βοηθούν τον συνάνθρωπο.

Tην Παρασκευή 28 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο, τελετή βράβευσης των δύο Πυροσβεστών Πέτρου Κουμούνδρου και Έφης Χριστοπούλου και της νοσηλεύτριας Γιώτας Χριστοπούλου, που τις προηγούμενες ημέρες στην Κεντρική Πλατεία της πόλης έσπευσαν για τις πρώτες βοήθειες και κατάφεραν να σώσουν ένα βρέφος που είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Επιμορφωτικό πιστοποιημένο σεμινάριο στην ΚΑΡΠΑ για τους εργαζόμενους του Δήμου

Tην ίδια μέρα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό πιστοποιημένο σεμινάριο στην «Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή», στο ισόγειο του Νέου Δημαρχείου, Αθηνών 99, από το Δήμο Καλαμάτας, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας και το ΕΚΑΒ Καλαμάτας, για τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, τους υπαλλήλους των Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εντός του ωραρίου εργασίας και θα χορηγηθούν πιστοποιήσεις συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages