Μείωση στις αφίξεις επιβατών το πρώτο τρίμηνο του 2023 στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μείωση στις αφίξεις επιβατών το πρώτο τρίμηνο του 2023 στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Μείωση στις αφίξεις επιβατών το πρώτο τρίμηνο του 2023 στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Share This


 Μείωση 15,25% σημείωσαν οι αφίξεις επιβατών διεθνών πτήσεων στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Συγκεκριμένα το φέτος αφίχθηκαν 1.773 επιβάτες διεθνών πτήσεων ενώ πέρσι είχαν αφιχθεί  2.092 επιβάτες. Αν και είναι πρόωρη κάθε πρόγνωση για την πορεία της τουριστικής κίνησης στη Μεσσηνία, η μείωση των αφίξεων το πρώτο τρίμηνο ουσιαστικά αντικατοπτρίζει τη δυσκολία προσέλκυσης πτήσεων σε αναπτυσσόμενους προορισμούς καθώς οι αεροπορικές εταιρείες προτιμούν να ταξιδεύουν σε καταξιωμένες διάσημες τουριστικές περιοχές. Η προσέλκυση πτήσεων σε αναπτυσσόμενους προορισμούς είναι δύσκολη και φέτος εξαιτίας του ελλείματος αεροσκαφών που υπάρχει στην αγορά εξαιτίας των καθυστερήσεων που προκάλεσε στην παραγωγική αλυσίδα η πανδημία της covid -19. Αν στο κάδρο προστεθούν και οι αναταράξεις στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια λόγω της έλλειψης προσωπικού γίνεται κατανοητή η επιλογή των αεροπορικών εταιρειών να πετούν κυρίως προς διάσημους προορισμούς με εξασφαλισμένες μεγάλη πληρότητα θέσεων και οικονομίες κλίμακας στους αερολιμένες.

Φέτος το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του  Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» αφίχθηκαν με διεθνείς πτήσεις 1.494 επιβάτες και αναχώρησαν 1.094. Τον ίδιο μήνα αφίχθηκαν από τη Θεσσαλονίκη 646 επιβάτες και ταξίδεψαν προς την πρωτεύουσα της Μακεδονίας 638 επιβάτες. Συνολικά το Μάρτιο με διεθνείς και εγχώριες πτήσεις από και προς Καλαμάτα ταξίδεψαν 3.872 επιβάτες και συνολικά το πρώτο τρίμηνο 6.973 επιβάτες.

eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages