ΘΑΝ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: "Το στοίχημα των δεκαετιών είναι η ένταξη στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Ευρωπακές πόλεις" - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΘΑΝ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: "Το στοίχημα των δεκαετιών είναι η ένταξη στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Ευρωπακές πόλεις"

ΘΑΝ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: "Το στοίχημα των δεκαετιών είναι η ένταξη στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Ευρωπακές πόλεις"

Share This

 FREEGR


 ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ για την Καλαμάτα και την Μεσσηνία στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης θα κερδίσει η περιοχή μόνο μέσα από συλλογική προσπάθεια και σκληρή δουλειά, αποσαφήνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καλαμάτας μιλώντας στην εκπομπή του Ιωάννη Μποζίκα στον ΠΑΛΜΟ 90,5 FM για το μεγαλύτερο εγχείρημα των τελευταίων δεκαετιών. Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Η συνεργασία έως σήμερα με την Πολιτεία για το ζήτημα της Κλιματικής Ουδετερότητας είναι σε υψηλό επίπεδο.

Όπως επίσης υψηλό θεωρώ είναι και το επίπεδο συνεργασίας με τους συναδέλφους στην Αυτοδιοίκηση και αναφέρομαι κυρίως στους Δημάρχους των πόλεων που έχουμε επιλεγεί στην Ευρωπαϊκή Αποστολή. Είναι βέβαιο ότι οι έξι πόλεις δημιουργώντας ένα Δίκτυο και έχοντας την απαραίτητη υποστήριξη από την Πολιτεία θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όλα αυτά που σχεδιάζουμε.

Χρειαζόμαστε ευελιξία, ταχύτητα, συνέργειες και υποστήριξη. Οι πολιτικές για την επίτευξη του στόχου της Κλιματικής Ουδετερότητας, η συμμετοχή των έξι πόλεων της χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή, πρέπει και αποτελεί μια υπόθεση εθνική. Και ως τέτοια οφείλουμε όλοι να την αντιμετωπίσουμε.

Εμείς από την πλευρά των πόλεων, το Κράτος, η επίσημη Πολιτεία μέσα από τα Υπουργεία, τους Οργανισμούς, τις Υπηρεσίες της. Και στο τέλος όλοι μαζί, προκειμένου η κάθε πόλη, να μπορέσει να εφαρμόσει τον στρατηγικό της σχεδιασμό, να εφαρμόσει τις πολιτικές που θα την οδηγήσουν στις επόμενες δεκαετίες και συνάμα να προσφέρουμε όλοι εμείς καλές πρακτικές, τεχνογνωσία, σχέδια και αν θέλετε την προστιθέμενη εκείνη αξία συμβάλλοντας με τις μικρές ή μεγαλύτερες δυνάμεις της η κάθε πόλη στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας».

Τέλος προέβη σε αναφορές για το λιμάνι της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ με την προοπτική υδροπλάνων, ενώ έστειλε ευχές στους απόδημους Μεσσήνιους για την περιοχή μας ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση που μας αφορά. 

KYPARISSIA TV VIDEO: https://youtu.be/Hz8l6CWG7V0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages