Pre League: Στο ρελαντί η Καλαμάτα, 3-0 τον ουραγό Περσέα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Pre League: Στο ρελαντί η Καλαμάτα, 3-0 τον ουραγό Περσέα

Pre League: Στο ρελαντί η Καλαμάτα, 3-0 τον ουραγό Περσέα

Share This

 


Σε ρυθμό ρελαντί η Καλαμάτα 80  επικράτησε του ουραγού Περσέα στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Pre League Ανδρών. Το συγκρότημα του Παναγιώτη Ντάκουρη δεν αντιμετώπισε δυσκολία στην αναμέτρηση του Σαββάτου στο κλειστό της παραλίας καθώς απέναντί του είχε μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικής κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα εντός του αγωνιστικού τάραφλεξ. Μοναδική, ίσως, δυσκολία το χαμηλό τέμπο των αντιπάλων και ένα μικρής διάρκειας «ξέσπασμα» των παικτών του Περσέα περί τα μέσα του δεύτερου σετ.

Η Καλαμάτ 80 παρατάχθηκε με βασικό κεντρικό τον πολλά υποσχόμενο Νίκο Μπιρμπίλη στη θέση του Διονύση Λυκούρεση, που παρότι πήρε μικρό χρόνο συμμετοχής ταλαιπωρείται ακόμα από τον τραυματισμό του, και στον πάγκο τον Μαουρίτσιο Βιέιτο.

Περισσότερο από αισθητός ο πλουραλισμός των καλαματιανών στην επίθεση απέναντι στο πολύ συγκεκριμένο και χαμηλότερης δυναμικής παιχνίδι των αντιπάλων που βασίστηκε στην εμπειρία του Ντος Σάντος και στα κατά διαστήματα επιθετικά ξεσπάσματα του Μιχαήλ Κανάρη.

Στο πρώτο σετ, η Καλαμάτα 80 έχτισε γρήγορα διαφορά έως και διψήφια (12-7, 14-7) με τον Νίκο Μπιρμπίλη να επιτυγχάνει αρκετά καθοριστικά «χτυπήματα» στον αντίπαλο (15-8), εν συνεχεία ένα … ανενόχλητο προσπέρασμα του Οκάμπο οδήγησε το σκορ στο 18-10 και ο Σταυρακάκης αντέδρασε με έξυπνο πέρασμα για το 20-12. Καθοριστικός ο Γιάννης Μαντέκας που με την εμπειρία του έκανε τη διαφορά στα σημεία για το 22-12 και 23-13. Το σετ έκλεισε γρήγορα σε 25-14.

Το δεύτερο είχε αισθητά πιο γρήγορο παλμό (3-2, 8-4) με τον Μουράτη να κάνει την πρώτη κίνηση για το 8-5, τον Οκάμπο να χτυπά… και ως μπλοκέρ για το 12-7 και κάπου εκεί ο Ντος Σάντος άσκησε πίεση κουτσουρεύοντας τη διαφορά σε 14-11, ο Σταυράκης με έναν άσο στο σερβίς σε 14-15 για να φθάσει το ματς σε ισοπαλία στο 16-16. Ο Ροντρίγκο Οκάμπο με απανωτά χτυπήματα οδήγησε το σκορ στο 19-16. Ένα λάθος αμυντικό των καλαματιανών, ένα «πιαστό» στον Περσέα και ένα έξυπνο πέρασμα στην δεύτερη μπαλιά από τον Μούρτζιο πήγαν το σκορ στο 21-17. Ο Δαλακούρας υπέγραψε το 23-19 με το σετ να κλείνει σε 25-19 λίγο αργότερα.

Η αρχή του πρώτου σετ πήγε πόντο πόντο μέχρι τη στιγμή που Χριστόφας, Μαντέκας και Δαλακούρας αποφάσισαν να βάλουν τέλος (7-5, 14-10, 17-13). Με πλασέ πίσω από το μπλοκ ο «υπερπαίκτης» Γιάννης Μαντέκας ξεγέλασε τους αντίπαλους του (20-14) και για να ακολουθήσει το παράδειγμά του ο Οκάμπο λίγο αργότερα για το 21-15. Το σετ έκλεισε στο 25-20 και 3-0 υπέρ των «λύκων» που έκαναν το χρέος τους σε ένα ματς που στα χαρτιά και στο τάραφλεξ ήταν εύκολο.

Καθώς το πρωτάθλημα έχει εισέλθει στην τελικού ευθεία, το βλέμμα όλων στρέφεται στην εντός έδρας αναμέτρηση της 11ης Μαρτίου απέναντι στον Φλοίσβο Παλιού Φαλήρου.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80: Μαντέκας, Δαλακούρας, Μπιρμπίλης, Κανελλόπουλος, Χριστόφας, Οκάμπο, Ντάκουρης (λ), Λυκούρεσης, Μπλάουελ, Ξεροβάσιλας, Αραπάκης, Βιέιτο, Μπεζάτης, Στάμος, Σκαρτσίλης.

ΠΕΡΣΕΑΣ: Ντος Σάντος, Σταυρακάκης, Καρασαρλίδης, Κανάρης, Μουράτης, Σατλαφερίδης, Τασιούρας (λ), Κλεπουσνιώτης (λ), Μούρτζιος, Βογιατζόγλου, Άλεξ Κάμπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages