Σιωπηρή διαμαρτυρία για τα Τέμπη από φοιτητές της Mεσσηνίας-Aιμοδοσία Ένωσης Φοιτητών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σιωπηρή διαμαρτυρία για τα Τέμπη από φοιτητές της Mεσσηνίας-Aιμοδοσία Ένωσης Φοιτητών

Σιωπηρή διαμαρτυρία για τα Τέμπη από φοιτητές της Mεσσηνίας-Aιμοδοσία Ένωσης Φοιτητών

Share This


 
eikona%201

Στο κάλεσμα αιμοδοσίας που απηύθυνε η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ανταποκρίθηκε η Ένωση Ανεξάρτητων Φοιτητών Μεσσηνία
ς. Αυτό σημειώνεται σε σχετική τους ανακοίνωση και τονίζεται πως στο μοιραίο δυστύχημα φαίνεται πως δεν υπάρχουν φοιτητές από τη Μεσσηνία. 
Συγκεκριμένα τονίζεται: «Η Ένωση Ανεξάρτητων Φοιτητών Μεσσηνίας ανταποκρίθηκε την Παρασκευή στο ανοιχτό κάλεσμα που απηύθυνε η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας, προκειμένου να συνδράμει στις αυξημένες ανάγκες σε αίμα, με φοιτητές από την περιοχή να προσφέρουν αίμα ακόμα και σχολές της Πελοποννήσου εκτός της Μεσσηνίας, ευχαριστώντας το Τμήμα Αιμοδοσίας της Ν.Μ. Κυπαρισσίας, το οποίο σημειωτέον θα λειτουργήσει και το Σαββατοκύριακο τις ώρες 9:00-13:00 για τη συλλογή αίματος στους τραυματίες αυτής της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη. 
Η Ένωση Ανεξάρτητων Φοιτητών Μεσσηνίας επικοινώνησε με τους φοιτητικούς αντίστοιχους συλλόγους της Λάρισας, οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες στους Μεσσήνιους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, τονίζοντας ότι η ανθρώπινη αλληλεγγύη είναι αυτή που μας διατηρεί ενωμένους σε εθνικές τραγωδίες. Φοιτητές από Μεσσηνία που σπουδάζουν στην περιοχή προς το παρόν δηλώνουν ότι δεν είχαν ταξιδέψει και είναι καλά στην υγεία τους, ευχόμενοι να μην ζήσουμε ξανά τέτοια τραγωδία».

Αίσθηση προκαλούν σε όλη την Ελλάδα οι σιωπηρές διαμαρτυρίες που πραγματοποιούνται μετά την τραγωδία στα Τέμπη για την απόδοση ευθυνών και κυρίως τη διασφάλιση πως δε θα συμβεί ποτέ ξανά κάτι αντίστοιχο σε κανέναν. Στην πρώτη γραμμή, μαθητές και σπουδαστές, με τη δυναμική και των φοιτών της Πελοποννήσου ξεχωριστή.

Χαρακτηριστική άλλωστε ήταν και η ανακοίνωση στην οποία προέβησαν.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Ως Φοιτητικοί Σύλλογοι των Σχολών Διοίκησης, Γεωπονίας και Τροφίμων και Επιστημών Υγείας την σημερινή ημέρα, Δευτέρα 6 Μαρτίου προβήκαμε σε σιωπηρή Διαμαρτυρία, με κύριο στόχο μας την τίμηση των νεκρών του δυστυχήματος των Τεμπών. Αποδείξαμε ότι η φοιτητική κοινότητα δεν στέκεται αδιάφορη σε μείζονα κοινωνικά ζητήματα πόσο μάλλον στο συγκεκριμένο γεγονός που ταρακούνησε όλο το πανελλήνιο. Η παρουσία των φοιτητών ήταν συγκλονιστική. Το μήνυμα δόθηκε και ακούστηκε βροντερά ότι ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ και ότι θα περιμένουμε την ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ. Αρκετοί συμπολίτες μας-συνάνθρωποι μας- συμφοιτητές μας από όλες τις μεριές της χώρας δεν θα ξανά γυρίσουν σπίτι, δεν θα ξανά δουν τα παιδιά τους, δεν θα ξανά δουν τους γονείς τους γιατί όπως αποδείχθηκε πλήρωσαν εισιτήριο θανάτου. Για αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν ήταν η ελάχιστη ένδειξη σεβασμού που θα μπορούσαμε να δείξουμε. Μέσα από την καρδιά μας η φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των εκλιπόντων και να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Δεν είναι ούτε η ώρα ούτε η κατάλληλη στιγμή για πολιτικούς διαξιφισμούς οι οποίοι θα επικεντρώνονται στο δυστύχημα αλλά όταν έρθει η ώρα της κρίσης να γνωρίζεται κύριοι ότι θα κριθείτε ως ηθικοί αυτουργοί από τον ίδιο τον Ελληνικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages