Συνάντηση Νίκα με Μεσσήνιους πατατοπαραγωγούς για την απαξίωση του προιόντος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνάντηση Νίκα με Μεσσήνιους πατατοπαραγωγούς για την απαξίωση του προιόντος

Συνάντηση Νίκα με Μεσσήνιους πατατοπαραγωγούς για την απαξίωση του προιόντος

Share This


 Με τους πατατοπαραγωγούς της Μεσσηνίας συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Μαρτίου, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι εξασφάλισε συνάντησή τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, στο υπουργείο, στην Αθήνα, στις 11 το πρωί την ερχόμενη Πέμπτη 23 Μαρτίου.

Κατά τη σημερινή συνάντηση με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα στην Τρίπολη-στην οποία μετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος αρμόδιος Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων αναπτυξιακών νόμων, όπως επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις Γενικές Διευθύνσεις Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας και Εσωτερικής Λειτουργίας-, οι εκπρόσωποι των πατατοπαραγωγών εξέφρασαν τον προβληματισμό και την διαμαρτυρία τους για την εισαγωγή πατάτας από το εξωτερικό, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δυσχερή την ήδη άσχημη θέση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω του πλήθους των συγκυριών οι οποίες έχουν προκύψει.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε ένταση των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας στο λιμάνι του Κιάτου, όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες των παραγωγών πάνω από 10 πλοία έχουν ήδη ξεφορτώσει ποσότητες πατάτας από το εξωτερικό.

Επιπλέον, η μεταφορά των δειγμάτων στην Αθήνα, στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, θα γίνεται αποκλειστικά από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ακόμα, αποφασίστηκε η συγκρότηση μικτών κλιμακίων υπαλλήλων και στις 5 Π.Ε. της Περιφέρειας, προκειμένου να ελέγχονται τυποποιητήρια, καταστήματα μαναβικής και λαϊκές αγορές, για να διασφαλίζεται ότι θα αναγράφεται η χώρα προέλευσης της πωλούμενης πατάτας.

Παράλληλα, η Περιφέρεια θα αναλάβει να προετοιμάσει εκστρατεία, κυρίως από τα μέσα ενημέρωσης, για την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages