Στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις μαχητικό παρών και οι συνταξιούχοι της Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις μαχητικό παρών και οι συνταξιούχοι της Μεσσηνίας

Στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις μαχητικό παρών και οι συνταξιούχοι της Μεσσηνίας

Share This

 


Για την απόδοση των πραγματικών ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών, και μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν στην υγεία, στην ασφάλεια στην εργασία και παράλληλα στην απόσυρση του νομοσχεδίου νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το νερό, οι συνταξιούχοι της Μεσσηνίας απευθύνουν κάλεσμα στα μέλη τους να συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση καθώς και στην πανελλαδική απεργία της 15ης Μαρτίου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

    Με την αρ 51/2022 απόφαση του ειρηνοδικείου Καλαμάτας, εγκρίθηκε το καταστατικό με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»,

     Καταστατικό πού υπογράφηκε από 56 ιδρυτικά μέλη. Το Σωματείο ήρθε να καλύψει την ανάγκη χιλιάδων συνταξιούχων του Νομού μας, για ενότητα στην δράση, για διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Από την πρώτη στιγμή   είμαστε  σε αγωνιστική ετοιμότητα και διεκδικούμε όλο το πλαίσιο των αιτημάτων μας που είναι δουλεμένα με την εργασία και το μόχθο μιας ζωής.

    Από την πρώτη κιόλας μέρα της δημοσίευσης της ίδρυσης του Σωματείου μας, ενεργοποιήθηκαν δυνάμεις, πού χρόνια τώρα βάζουν πλάτη για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου, για λογαριασμό των Κυβερνήσεων του Κεφαλαίου. Με νομοθετικά τερτίπια προσπαθούν να εμποδίσουν την δράση μας στέλνοντας μας  στις δικαστικές αίθουσες , για  να αποφασίσουν για την νομιμότητα της ύπαρξης και δράσης μας. Αυτοί πού είναι απόντες από κάθε δράση και κινητοποίηση, πού δεν κάνουν τίποτα άλλο, παρά να στήνουν κάλπες στα κρυφά και μουλωχτά, κάθε 3 χρόνια, για να εξασφαλίζουν την επανεκλογή της. Αυτοί πού δεν τηρούν συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες, βάζοντας εμπόδια στην εγγραφή νέων μελών με διάφορα προσχήματα. Το όνομα αυτών «ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»

     Όμως εμείς δεν  πρόκειται να το βάλουμε κάτω. Υπερδιπλασιάσαμε τα μέλη του σωματείου μας,  δεν περιμέναμε και ούτε περιμένουμε να αποφασίσουν τα δικαστήρια για την δράση μας.

  Με τις κινητοποιήσεις μας απαιτήσαμε και απαιτούμε να δοθούν άμεσες λύσεις σε οξυμμένα προβλήματα. Να θυμίσουμε τη ματαίωση του κλεισίματος του φαρμακείου του ΕΟΠΠΥ, τις κινητοποιήσεις για τις ελλείψεις του κέντρου υγείας Καλαμάτας, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και για τα προβλήματα πού έχουν παρουσιαστεί στην συντήρηση των υποδομών,  την κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας συναδέλφων μας, αλλά και την ανάδειξη του κλεισίματος των τραπεζικών καταστημάτων στην περιοχή.

     Πρωτοστατήσαμε στις περιφερειακές και πανελλαδικές κινητοποιήσεις που οργάνωσε η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, εξασφαλίζοντας μαζική συμμετοχή. Οργανώσαμε κινητοποίηση στην Καλαμάτα, στα πλαίσια της απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ), των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών οργανώσεων αγώνα ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ.  Συνεχίζουμε ενωμένοι και δυναμωμένοι και  βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα μαζί με τα σωματεία και συνδικάτα, γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή, γιατί δεν χρωστάμε σε κανένα, γιατί δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό.

    Γιατί  γνωρίζουμε ότι αυτά που έχουμε αποκρούσει, αυτά που έχουμε καθυστερήσει από τις αντισυνταξιουχικές αποφάσεις των κυβερνήσεων, αλλά και ό,τι έχουμε κερδίσει το καταφέραμε με τους αγώνες μας, που σήμερα χρειάζεται να δυναμώσουν με την συμμετοχή όλων των συνταξιούχων. Δεν έχουμε ανάγκη να περιμένουμε από κανέναν σωτήρα να μας σώσει.

   Γιατί δεν ανεχόμαστε,  τον Χειμώνα να πνιγόμαστε, το καλοκαίρι να καιγόμαστε, τα παιδιά και τα εγγόνια μας να χάνουν την ζωή τους από τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και να κινδυνεύουν από την  έλλειψη αντισεισμικής – αντιπλημμυρικής προστασίας στα σχολεία.

   Γιατί δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη δολοφονική πολιτική όλων των Κυβερνήσεων πού για χάρι της κερδοφορίας και της εμπορευματοποίησης των μεταφορών, άφησε να εξελιχθεί ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

                 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ 

1.  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΡΙΤΗ 7 μμ στην Κεντρική πλατεία,

2.  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/3/2023 και από ώρα 9,30 στα δικαστήρια Καλαμάτας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

                  Για την προσωρινή Διοικούσα επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages