Ο Σ.Κ.Ε.Α.Κ. καταγγέλλει την αλλαγή χρήσης των καταστημάτων εστίασης από το Λιμενικό Ταμείο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο Σ.Κ.Ε.Α.Κ. καταγγέλλει την αλλαγή χρήσης των καταστημάτων εστίασης από το Λιμενικό Ταμείο

Ο Σ.Κ.Ε.Α.Κ. καταγγέλλει την αλλαγή χρήσης των καταστημάτων εστίασης από το Λιμενικό Ταμείο

Share This

 


Την αντίδραση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Καλαμάτας προκάλεσε δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο αναφορικά με την απορριπτική απόφαση του Λιμενικού Ταμείου στο αίτημα καταστημάτων εστίασης που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη για τη μείωση των τελών.

Ο σύλλογος καταγγέλλει δημόσια τον τρόπο αντιμετώπισης των καταστημάτων εστίασης από το Λιμενικό Ταμείο και προτάσσοντας το ζήτημα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων που απειλούνται με λουκέτα ελέω των συνεχώς συσσωρευόμενων υποχρεώσεων, απευθύνεται και στο δήμαρχο Καλαμάτας, προσμένοντας σε λύση που θα ελαφρύνει το ασήκωτο οικονομικό λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διαβάσαμε σήμερα σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας με «Παχιά» γράμματα «Έφαγαν πόρτα 4 επιχειρήσεις που ζήτησαν μείωση τελών στη Ναυαρίνου».

Ρωτάμε επίσημα λοιπόν. Η «Πόρτα» που έριξε το Λιμενικό Ταμείο ποιος την εισηγήθηκε? δικός του και ο τίτλος του δημοσιεύματος? Υπήρξε Δ.Τ. από το Λιμενικό Ταμείο που επιθυμούσε να δημοσιοποιηθεί για να δείξει την πυγμή του και να περάσει γραμμή ότι είναι το αφεντικό της παραλιακής ζώνης? Τί ήθελε να δείξει αυτή η ανακοίνωση?

Πραγματικά λυπούμαστε για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται τις επιχειρήσεις μας.

  • Γνωρίζεται ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις απασχολούν πάνω από 150 άτομα προσωπικό?
  • Γνωρίζεται ότι αυτές οι επιχειρήσεις συντηρούν σε μεγάλο ποσοστό το Λιμενικό Ταμείο με τα τέλη τα οποία πληρώνουν?
  • Γνωρίζεται ότι αν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις κλείσουν μετά το τέλος της Τουριστικής σεζόν δηλαδή τέλος Οκτωβρίου η παραλία θα ερημώσει?
  • Γνωρίζεται ότι τα δύο τελευταία χρόνια οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν υποστεί μείωση του τζίρου τους λόγο των έργων που γίνονται στην περιοχή?
  • Γνωρίζεται ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δεν μπορούν να αναπτύξουν ανεμοθραύστες για να κρατήσουν κόσμο το χειμώνα λόγο γραφειοκρατίας και δικών σας καθυστερήσεων στην ερμηνεία των νόμων?

Το αποτέλεσμα της ανακοίνωσης σας δείχνει πόσο επιφανειακά λειτουργείτε. Συνεδριάσατε και αποφασίσατε σε ένα ζήτημα που έθεσαν οι 4 συνάδελφοι μας και δεν μπήκατε στο κόπο να τους καλέσετε να υπερασπισθούν το αίτημα τους. Στην αρμόδια επιτροπή δεν υπήρχε ούτε για τους τύπους εκπρόσωπος της εστίασης. Συγχαρητήρια για την δημοκρατικότητα σας.

Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας (Σ.Κ.Ε.Α.Κ.) με έγγραφο του στις 16.1.23 είχε κοινοποιήσει στο Λιμενικό Ταμείο και στο Δήμαρχο τα ερωτήματα αυτά όπως τα είχαν διατυπώσει το σύνολο των επαγγελματιών της παραλίας. Δυστυχώς δεν μας απάντησε κανείς. Αντί αυτού βλέπουμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Οι μισές επιχειρήσεις στην παραλία έκλεισαν. Οι άλλες μισές χαροπαλεύουν. Σήμερα είναι οι επαγγελματίες της παραλίας αύριο θα είναι της Μαρίνας και μεθαύριο κάποιος άλλος. Από τις μισές επιχειρήσεις που έμειναν ζωντανές στο παραλιακό μέτωπο ζητάτε να κλείσουν και αυτές?

Η πάγια θέση μας είναι ότι τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται να λύνονται με διάλογο και κατανόηση. Ο Σύλλογος μας τα δύο τελευταία χρόνια προσπαθεί με σεβασμό και αξιοπρέπεια να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του κλάδου. Δεν πρόσβαλε και δεν μείωσε ποτέ κανένα. Το ίδιο επιθυμεί και από εσάς.

Συγνώμη για τον τόνο της ανακοίνωσης αλλά μας θίγει και μας προσβάλει η αντιμετώπιση σας. Την εστίαση δεν την συντηρείτε εσείς. Αυτή συντηρεί το Λιμενικό Ταμείο. Κάνουμε μια τελευταία δημόσια έκκληση να δείτε και πάλι το θέμα. Είμαστε στη διάθεση σας για να βοηθήσουμε να μείνουν ανοιχτές όποιες επιχειρήσεις απέμειναν στο χώρο της παραλίας.”

Παράλληλα ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας (Σ.Κ.Ε.Α.Κ.) επαναφέρει στη δημόσιοτητα την από 16 Ιανουαρίου 2023 επιστολή του με το αίτημα να επανεκτιμηθεί η κατάσταση στο παραλιακό μέτωπο.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Μετά τη δική μας επιστολή που δεν είχε καμία απάντηση ακολούθησε επιστολή από 4 επιχειρηματίες της παραλίας μεμονωμένα. Η απάντηση δόθηκε μεμονωμένα στους επιχειρηματίες χωρίς να αναφέρεται ότι ήταν καθολικό αίτημα όλων των καταστημάτων εστίασης της παραλιακής ζώνης που εκπροσωπούνται από το Σύλλογο μας. Επίσης το δημοσίευμα προσβάλει όλο τον κλάδο και φυσικά θεωρούμε ότι υπαγορεύτηκε από τους συντάκτες του Δ.Τ. :

ΘΕΜΑ: Βιωσιμότητα επιχειρήσεων εστίασης στην παραλιακή ζώνη

Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα σας παρουσιάζουμε την κατάσταση που βιώνουν οι επιχειρήσεις εστίασης στο παραλιακό μέτωπο. Όπως γνωρίζεται η τουριστική σεζόν της πόλης μας διαρκεί το πολύ τέσσερις μήνες με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο να αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας. Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο έχουν κάνει πολύ μεγάλες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια αλλά οι συνθήκες δεν τους ευνόησαν. Τα τελευταία δύο χρόνια στο χώρο της παραλίας πραγματοποιούνται διαρκώς χωματουργικές εργασίες με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μην είναι προσβάσιμες στους πελάτες τους. Κατανοούμε το κέρδος που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση των έργων και είμαστε αυτοί που στηρίξαμε την αλλαγή του παραλιακού μετώπου. Σας παρουσιάζουμε συνοπτικά πέντε αιτήματα μας που θα βοηθήσουν πολύ στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας.

  • Σχεδιάστε και τοποθετήστε ενιαία στέγαστρα για όλες τις επιχειρήσεις.
  • Ολοκληρώστε όσο γρηγορότερα γίνεται τις όποιες παρεμβάσεις απομένουν.
  • Δώστε μας την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ανεμοφράκτες όπως ακριβώς και η πλατεία.
  • Αναστείλατε ή μειώστε το ενοίκιο στους κοινόχρηστους χώρους. Δεν γίνεται η παραλία με 4 μήνες δουλειάς να είναι στην Α ζώνη χρέωσης.
  • Δώστε στους επιχειρηματίες που χρωστούν τη δυνατότητα να πληρώσουν με δόσεις τα χρέη της πανδημίας.

Εν αναμονή των ενεργειών σας είμαστε στη διάθεση σας για τυχόν διευκρινήσεις.

Με εκτίμηση

Εκ μέρους του

Δ.Σ. Σ.Κ.Ε.Α.Κ.

Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γραμματέας

Μαλαπέτσας Νικόλαος                                                Κομπογιαννίτης Παναγιώτης”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages