Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Οι έμποροι και η οικονομία έχει μείνει ακάλυπτοι - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Οι έμποροι και η οικονομία έχει μείνει ακάλυπτοι

Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Οι έμποροι και η οικονομία έχει μείνει ακάλυπτοι

Share This

 


Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας: “Οι συνάδελφοι να ανοίξουν τους λογαριασμούς ρεύματος Μαρτίου…καθιστοί!”

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας για κατάργηση επιχορήγησης Ρεύματος

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πλέον πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως οι πολύ μικροί, μικροί και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αποτελούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.  

Από αρχή του χρόνου η κρατική επιχορήγηση ρεύματος προς τις επιχειρήσεις έχει μειωθεί αισθητά, επαναφέροντας το τελικό κόστος ενέργειας στα αρχικά υψηλά επίπεδα. Ωστόσο για το μήνα Μάρτιο ο υπουργός ενέργειας κ. Σκρέκας αποφάσισε να μηδενίσει την κρατική επιχορήγηση για τις επιχειρήσεις, διατηρώντας την μόνο για τα νοικοκυριά και για επιχειρήσεις ειδικής δραστηριότητας. Φυσικά ο εμπορικός κόσμος εξαιρείται, όπως συνηθίζεται από οποιοδήποτε  μέτρο ελάφρυνσης ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και το πειραματόζωο αντιδράσεων της εκάστοτε κυβέρνησης, ως προς την αντίδραση.

Δικαιολογία βέβαια αποτελεί η αποκλιμάκωση της τιμής του ρεύματος. Ωστόσο πρόκειται για αποκλιμάκωση σε σχέση με το υψηλότατο επίπεδο στο οποίο είχε βρεθεί, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζει τα φυσιολογικά επίπεδα.

Συγκεκριμένα στον παρακάτω πίνακα αναγράφεται η πορεία της κρατικής επιχορήγησης ανά μήνα για τις επιχειρήσεις:

 

ΜήναςΚρατική επιδότηση (€/kWh)
Δεκέμβριος 2022Από 0,034 Έως 0,183
Ιανουάριος 2023Από 0,134 Έως 0,292
Φεβρουάριος 20230,020
Μάρτιος 20230

 

Συμπερασματικά καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι προετοιμασμένοι σε σχέση με τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας που θα λάβουν σχετικά με την κατανάλωσή της επιχείρησής τους το μήνα Μάρτιο.

Προτείνουμε να ανοίξουν οι συνάδελφοι τους φακέλους των λογαριασμών ενώ βρίσκονται καθιστοί καθώς όλοι μας έχουμε πλέον μείνει ακάλυπτοι από οποιαδήποτε προστασία σε σχέση με την ενεργειακή κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages