“Καλαμάτα για όλους”: Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα με 5 θεματικές διαδρομές προσβασιμότητας για ΑμεΑ στην πόλη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

“Καλαμάτα για όλους”: Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα με  5 θεματικές διαδρομές προσβασιμότητας για ΑμεΑ στην πόλη

“Καλαμάτα για όλους”: Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα με 5 θεματικές διαδρομές προσβασιμότητας για ΑμεΑ στην πόλη

Share This

 


Πιο προσιτή και σίγουρα προσβάσιμη προς όλους αναμένεται να είναι σύντομα η πόλη της Καλαμάτας καθώς ολοκληρώθηκε μια πραγματικά ξεχωριστή πλατφόρμα σε αυτή την κατεύθυνση.

Μεταξύ άλλων θα δίδονται οδηγίες σε άτομα με τυφλότητα και κινητικά προβλήματα για δρόμους της πόλης. Με επιτυχία παρουσιάστηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, το έργο “Καλαμάτα για όλους” (KALAMATA 4 ALL), που υλοποίησε η ΑΜΚΕ Ο Σπόρος, σε συνεργασία με τον Α.Σ. ΑμεΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ. Στο πλαίσιο του έργου σχεδιάστηκαν 5 θεματικές διαδρομές, προσβάσιμες σε ανθρώπους με προβλήματα κινητικότητας και τυπώθηκαν τρισδιάστατα αντικείμενα πολιτισμού για συνανθρώπους μας με προβλήματα τυφλότητας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν οι εργασίες και τα αποτελέσματα του έργου από τους εκπροσώπους της ΑΜΚΕ Ο Σπόρος, Βασίλη Πουλόπουλο και Ηλία Καλφακάκο που ήταν ο φορέας υλοποίησης της δράσης, ενώ εκ μέρους του συνεργαζόμενου φορέα Α.Σ. ΑμεΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ μίλησε ο Γιώργος Λαζαρίδης για την εμπειρία μετακίνησης και δραστηριότητάς τους στην πόλη, που αποτέλεσε και το έναυσμα για την πραγματοποίηση της δράσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages