Δύο συλλήψεις για 28 κιλά χασίς και 270 φυτά κάνναβης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δύο συλλήψεις για 28 κιλά χασίς και 270 φυτά κάνναβης

Δύο συλλήψεις για 28 κιλά χασίς και 270 φυτά κάνναβης

Share This

 


Πάνω από 28 κιλά χασίς, 270 φυτά κάνναβης, 45 γραμμάρια κοκαΐνης, καθώς και ποσότητες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης κι αναβολικών ουσιών, κατασχέθηκαν στην Αθήνα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 39 και 37 ετών. Οι δράστες καλλιεργούσαν φυτά κάνναβης σε εσωτερικούς χώρους κι ακολούθως διακινούσαν την παραγόμενη ποσότητα (τύπου «skunk»), σε τοξικομανείς σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας (Εξάρχεια, Άγιο Παντελεήμονα, Γκύζη, Κυψέλη, Πατήσια) και της Δυτικής Αττικής. Υπολογίζεται -σύμφωνα με την Αστυνομία- πως από την εγκληματική τους δράση, θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 350.000 ευρώ
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και περί αναβολικών ουσιών και φαρμακοδιέγερσης
Ειδικότερα, στο αστυνομικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
Συνελήφθησαν, χθες (27.3.2023) το πρωί, στην Αθήνα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 39 και 37 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα και περί αναβολικών ουσιών και φαρμακοδιέγερσης.
Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2022, δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών και αναβολικών ουσιών σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας (Εξάρχεια, Άγιο Παντελεήμονα, Γκύζη, Κυψέλη, Πατήσια) και της Δυτικής Αττικής.
Συγκεκριμένα, οι δράστες καλλιεργούσαν φυτά κάνναβης σε εσωτερικούς χώρους κι ακολούθως διακινούσαν την παραγόμενη ποσότητα (τύπου «skunk»), σε τοξικομανείς στις παραπάνω περιοχές. Παράλληλα διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης, κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης κι αναβολικών ουσιών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες τους και αποθήκη, όπου βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 28.165,8 γραμμαρίων,
  • 276 φυτά κάνναβης, ύψους έως 1,7 μέτρων, περίπου, τα οποία καλλιεργούσαν σε δύο ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους,
  • ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 45 γραμμαρίων,
  • ποσότητες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, συνολικού βάρους -41,8- γραμμαρίων,
  • 391 αναβολικά δισκία,
  • 15 φιαλίδια περιέχοντα ποσότητες υγρής τεστοστερόνης,
  • σιδερογροθιά,
  • 2 ζυγαριές ακριβείας,
  • 6 κινητά τηλέφωνα,
  • 2 ηλεκτρονικοί πλαστικοποιητές για την αεροστεγή συσκευασία των ποσοτήτων,
  • συσκευασίες ριζοβολίας κι υγρών λιπασμάτων,
  • το χρηματικό ποσό των 8.050 zloti, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
  • το χρηματικό ποσό των 29.350 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
  • αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών και
  • εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης (χρονοδιακόπτες, ανεμιστήρες, θερμόμετρα κ.ά.).
Τέλος, υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 350.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Ασφαλείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages