Περιοδεία ΚΚΕ στην Εφορεία Αρχαιοτήτων και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Περιοδεία ΚΚΕ στην Εφορεία Αρχαιοτήτων και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας

Περιοδεία ΚΚΕ στην Εφορεία Αρχαιοτήτων και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας

Share This


 
Περιοδεία πραγματοποίησε το ΚΚΕ στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του κλάδου. Επικεφαλής ήταν η Καραθανάση Δανάη, αρχαιολόγος, υποψήφια Βουλευτής Αρκαδίας με το ΚΚΕ. Σε συνάντηση με του εργαζόμενους δήλωσε:

“Καταγγέλλουμε  το απαράδεκτο νομοσχέδιο  για τα μουσεία και εκφράζουμε τη στήριξη μας στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των αρχαιολόγων, των συντηρητών και των φυλάκων.

Η κατεύθυνση του νομοσχεδίου με την απόσχιση των μουσείων από τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες και τη μετατροπή τους σε ΝΠΔΔ  θέτει τον πολιτισμό στις λογικές κόστους-οφέλους, όπου μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς μετατρέπονται σε φιλέτα κερδοφορίας και απομακρύνονται από τον επιστημονικό, παιδαγωγικό και εκπολιτιστικό τους ρόλο. Ταυτόχρονα, επιφυλάσσουν ακόμα πιο δυσμενείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους, στις ήδη υποστελεχωμένες εφορείες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για το ξεπούλημα της  πολιτιστικής λαϊκής περιουσίας, καθώς ακολουθούν πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ που βάζουν φρένο στο επιστημονικό έργο και στην πρόσβαση του λαού στη γνώση και την ιστορία του !

Καλούμε τους εργαζόμενους στο ΥΠΠΟ να κάνουν πράξη το σύνθημα «Μόνο λαός θα σώσει το λαό» καταργώντας στη πράξη τη ψήφιση του νομοσχεδίου που θα μείνει στα χαρτιά!

Στις επικείμενες εκλογές να στηρίξουν το ΚΚΕ, την μοναδική δύναμη που έχει θέση ότι ο Πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα. Να δυναμώσει το ΚΚΕ ώστε να δυναμώσει ο αγώνας του λαού για το καθολικό δικαίωμα στην υλική και πνευματική ευημερία, το δικαίωμα στην Τέχνη, στη μόρφωση, στον Πολιτισμό, σε όλο τον πλούτο της ζωής, που με το μυαλό και τα χέρια μας, όλοι εμείς δημιουργούμε, χωρίς να τον απολαμβάνουμε. “

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages