ΚΟΒ Νοσοκομείου Καλαμάτας με αφορμή δηλώσεις Πλεύρη και σχέδια της κυβέρνησης για τα ΣΔΙΤ στο ΕΣΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΟΒ Νοσοκομείου Καλαμάτας με αφορμή δηλώσεις Πλεύρη και σχέδια της κυβέρνησης για τα ΣΔΙΤ στο ΕΣΥ

ΚΟΒ Νοσοκομείου Καλαμάτας με αφορμή δηλώσεις Πλεύρη και σχέδια της κυβέρνησης για τα ΣΔΙΤ στο ΕΣΥ

Share This

 


Δελτίο Τύπου

Σχόλιο της ΚΟΒ Νοσοκομείου Καλαμάτας με αφορμή τις δηλώσεις Πλεύρη και τα σχέδια της κυβέρνησης για τα ΣΔΙΤ στο ΕΣΥ

     Σαν από μηχανής θεός εμφανίζεται η κυβέρνηση, χέρι-χέρι με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους κολαούζους της (Διοικήσεις, ΥΠΕ, κλπ) –  για να μεταμορφώσει την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε «γη της επαγγελίας». Δεν ξεγελά όμως κανέναν ότι ο κύριος στόχος της είναι το ξεπούλημα του ΕΣΥ στους επιχειρηματικούς ομίλους και μέσω των ΣΔΙΤ.

     Ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να κλείσει κανένα νοσοκομείο (έστω και αν είναι πολύ κοντά μεταξύ τους), αλλά να συγχωνεύσει κλινικές ώστε να λειτουργούν με πλήρη στελέχωση, εξειδικευμένου προσωπικού. Μας κάνουν εντύπωση οι δηλώσεις του περί διευρυμένης επίλυσης των νοσοκομείων εκείνων που φέρουν απλά και μόνο μία  ταμπέλα. Βέβαια, σαν καλός υπηρέτης της πολιτικής που έχει κοστίσει ζωές εν καιρώ πανδημίας και συνεχίζει να μετράει απώλειες, «μετατρέπει» τον χαρακτήρα των εκάστοτε Δημόσιων Νοσοκομείων (ΝΠΔΔ) σε Ιδιωτικά (ΝΠΙΔ). Συνοψίζοντας η πολιτική αυτή θα φέρει οφέλη στους οικονομικούς πόρους των νοσοκομείων και οι υπηρεσίες υγείας θα παραμείνουν δωρεάν για τον λαό, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

   Οι υγειονομικοί της Μεσσηνίας αναρωτιόμαστε αν ο υπουργός κατέβηκε από τα σύννεφα. Από τη μία δεν θα κλείσει νοσοκομεία (άλλωστε τον «πρωτοπόρο» αυτόν ρόλο κατέχει ο ΣΥΡΙΖΑ) και από την άλλη θα τα επανδρώσει με προσωπικό!!! Πως λοιπόν θα γίνει αυτό, την στιγμή που οι συμβασιούχοι των δύο νοσοκομείων της Μεσσηνίας (Καλαμάτας και Κυπαρισσίας) αποτελούν τα 2/3 του συνόλου των εργαζομένων που καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής; Πως θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία όταν ο ΑΣΕΠ έχει μια πενταετία να κάνει προσλήψεις στο Δημόσιο;

     Αλήθεια, πιστεύει ο κ. Πλεύρης και η κυβέρνηση του ότι τρώμε κουτόχορτο, ότι δεν είναι αυτοί όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που ευθύνονται για την υποβάθμιση, την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των νοσοκομείων, αυτοί που τα ρίχνουν όλα στην ατομική ευθύνη, στον εργαζόμενο λαό; Δεν είναι όλοι αυτοί υπόλογοι για τις μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού με εντέλλεστε, για να καλύψουν τα κενά που οι ίδιοι δημιούργησαν; Θα μπορούσαμε να καταγράψουμε αμέτρητα παραδείγματα του ΕΣΥ και των ασθενών που δεν τους έχουν  παρασχεθεί και περιμένουν μήνες για πληθώρα υπηρεσιών υγείας (μαγνητική, ακτινοθεραπεία, επεμβάσεις κ.α).

     Αυτά είναι τα αποτελέσματα, των πολιτικών που εφαρμόζονται και βλέπουν τους υγειονομικούς σαν κόστος και τους ασθενείς σαν φιλέτο κερδοφορίας.

      Εδώ και τώρα οι υγειονομικοί και όλο το προσωπικό των Νοσοκομείων, πρέπει να δηλώσουν την αντίθεσή στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των συνοδοιπόρων τους. Ο μόνος δρόμος είναι στην οργάνωση του αγώνα για να μην περάσει το τερατούργημα που προωθούν. Να μην επιτρέψουμε την μετακίνηση κανενός συναδέλφου από τμήμα, κλινική, νοσοκομείο. Δεν θα γίνουμε μπαλάκι στο σχέδιό τους. Να απαιτήσουμε να γίνουν μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες του νοσοκομείου, στην καθαριότητα, στη φύλαξη, στους βοηθούς, στο παραιατρικό, ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, κ.α.).

     Καλούμε τους υγειονομικούς και όλο το λαό της Μεσσηνίας να συμπορευτεί με το ΚΚΕ στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Να στηρίξει το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Γιατί το ΚΚΕ ήταν και θα είναι πάντα μπροστά σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Γιατί μόνο το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού ενώ τα υπόλοιπα κόμματα το καταψήφισαν. Γιατί το ΚΚΕ με τα μέλη του έχει έγνοια για τον λαό, για το πώς θα τα βγάλει πέρα σε χειμώνες, πανδημίες και καιρούς δύσκολους. Γιατί το ΚΚΕ παλεύει για μια κοινωνία που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, θα σχεδιάζει και θα κάνει πραγματικότητα την αναβάθμιση της ζωής του συνολικά, για μια κοινωνία που θα κάνει ο λαός κουμάντο με τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του.

     Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Με δυνατό ΚΚΕ.

Μαστορίδης Βασίλης,

γραμματέας Κ.Ο.Β. Νοσοκομείου

της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages