Έτοιμο να προχωρήσει είναι το σχέδιο για την πρότυπη Ναυτική Ακαδημία στη Μπούκα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Έτοιμο να προχωρήσει είναι το σχέδιο για την πρότυπη Ναυτική Ακαδημία στη Μπούκα

Έτοιμο να προχωρήσει είναι το σχέδιο για την πρότυπη Ναυτική Ακαδημία στη Μπούκα

Share This

 


Έτοιμο να προχωρήσει είναι το σχέδιο για την πρότυπη Ναυτική Ακαδημία στη Μπούκα. Μέχρι στιγμής, έχει περατωθεί η Προμελέτη και τα Χωροταξικά Σχέδια, αλλά και η Μελέτη για το ΣΔΙΤ, με την οποία άμεσα θα κατατεθεί πρόταση στη Γραμματεία Επενδύσεων, για χρηματοδότηση της κατασκευής, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό έκανε γνωστό μετά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος. Αναλυτικά στο δελτίο τύπου του αναφέρεται:

“Σήμερα, 14/2/2023, επισκέφθηκα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου είχα κοινή συνάντηση και συζήτηση με τον  Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, για την υπό ίδρυση Πρότυπη Ναυτική Ακαδημία στη Μπούκα της Μεσσήνης.

Από την πρώτη μου συνάντηση, για το θέμα, με τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη στις 29/9/2022 και μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί η Προμελέτη και τα Χωροταξικά Σχέδια.

Στην Ακαδημία θα περιλαμβάνονται και Κέντρα Μετεκπαίδευσης ΚΕΣΕΜ, Αθλοπαιδιές, Πισίνες, καθώς και Εστίες, που θα χρησιμοποιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες, για διακοπές οικογενειών των Στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Η Ναυτική Ακαδημία στη Μεσσήνη θα είναι μεγαλύτερη από την Σχολή στον Ασπρόπυργο και θα φοιτούν περίπου 1000 σπουδαστές Εμποροπλοίαρχοι και Μηχανικοί.

Προβλέπεται, επίσης, ο εμπλουτισμός της Ακαδημίας με νέες ειδικότητες, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης Ναυτιλίας όπως: Κυβερνοασφάλεια, Ψηφιοποίηση, Κυβερνήτες Σκαφών Αναψυχής και Ηλεκτρολόγοι.

Μέχρι στιγμής, έχει περατωθεί και η Μελέτη για το ΣΔΙΤ, με την οποία άμεσα θα κατατεθεί πρόταση στη Γραμματεία Επενδύσεων, για χρηματοδότηση της κατασκευής, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Για τον σκοπό αυτόν, την προσεχή εβδομάδα, θα υπάρξει και συνάντηση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Όπως σημείωσε, ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης, οι προοπτικές είναι μεγάλες, αφού υπάρχει τεράστιο έλλειμμα, στην παγκόσμια Εμπορική Ναυτιλία, σε ποιοτικούς Αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού, το οποίο υπολογίζεται ότι μέχρι το 2025 θα ανέλθει σε 90.000 άτομα.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η υπό ίδρυση Ναυτική Ακαδημία στη Μεσσήνη, θα αυξήσει και την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Ευχαρίστησα τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, για τον εξαιρετικό σχεδιασμό της ίδρυσης και λειτουργίας της Πρότυπης Ναυτικής Ακαδημίας στη Μεσσήνη, την άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών, καθώς και για την έμπρακτη βούλησή τους, από την πρώτη στιγμή, ώστε να προχωρήσουν όλα γρήγορα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages