Στην κορυφή η Καλαμάτα 80 – Κέρδισε με 3-1 σετ τον αξιόμαχο Ηρακλή - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στην κορυφή η Καλαμάτα 80 – Κέρδισε με 3-1 σετ τον αξιόμαχο Ηρακλή

Στην κορυφή η Καλαμάτα 80 – Κέρδισε με 3-1 σετ τον αξιόμαχο Ηρακλή

Share This

 


Στο πλαίσιο ενός πραγματικά θεαματικού αγώνα η Καλαμάτα 80 κράτησε το αήττητο στην έδρα της και ξαναέπιασε κορυφή επικρατώντας του μαχητικού Ηρακλή με 3-1 σετ στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο της Καλαμάτας. Με φόντο τη Volley League και την ελπίδα της απευθείας ανόδου η καλαματιανή ομάδα κατόρθωσε γρήγορα να ξεπεράσει το νωθρό της ξεκίνημα και να επιβληθεί του αντιπάλου της.

Στο πρώτο σετ οι “λύκοι” μπήκαν μουδιασμένοι καθώς είχαν να διαχειριστούν όχι μόνο την πρώτη ήττα της χρονιάς από την ΑΕΚ την ακριβώς προηγούμενη αγωνιστική, αλλά και την απουσία του Διονύση Λυκούρεση.

Το νωθρό ξεκίνημα έδωσε στον Ηρακλή που παρουσιάστηκε με νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του προβάδισμα (4-11, 6-12) με τον Γιάννη Μαντέκα να μιλά με εμπειρία και τον Ουρουγουανό Μαουρίσιο Βιέιτο με pipes. Το παιχνίδι είχε μεγάλο σασπένς και απανωτές ισοφαρίσεις (22-22, 23-23, 24-24, 25-25) για να κλείσει με ένα βροντερό “όχι” του Χριστόφα και μπλόκ στην επίθεση των αντιπάλων στο 27-25.

Στο δεύτερο σετ το διπλό μπλόκ της Καλαμάτας στον Παλανκάι για το 5-1, ακολούθησε ένα σερί της Καλαμάτας μέχρι το  11-9. Ο Ζένια Γκόρτσανιουκ αντέδρασε για την ομάδα των φιλοξενουμένων ενώ τις “ζημιές” τους έκαναν Κόουτσμαν και Παλανκάι. Το σετ έκλεισε με την υπόδειξη του διαιτητή για διπλή μπαλά στον Ηρακλή, με 25-16 υπέρ της Καλαμάτας.

Με Αλεξάκη το 0-1 και με Παλανκάι το 2-5 και ξανά το 3-6 ο Ηρακλής πήρε προβάδισμα στο σετ έχοντας μπει πιο διεκδικητικά. Ο Γκόρτσανιουκ για το 6-9 με καλό τελείωμα και ο Παπαδημητρίου έγραψε το 11-18 δίνοντας στην ομάδα του προβάδισμα επτά πόντων.

Με την ροή του παιχνιδιού υπέρ των φιλοξενουμένων το σετ πήγε στο 14-21 με πρώτο χρόνο του Αλεξάκη. Καλός πρώτος χρόνος του Χριστόφα μείωσε σε 17-22. Ο Γιαμακίδης (πασαδόρος) ήταν αυτός που πέτυχε τον πόντο που χάρισε στον Ηρακλή το σετ με 21-25.

Το τέταρτο σετ ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό και νευρικό για τον Ηρακλή που αντίκρισε και δυο κόκκινες κάρτες σε Παπαδημητρίου και Γκόρτσανιουκ. Όμως η Καλαμάτα ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή με διαφορά σκορ με έως και διπλή διαφορά (10-5, 16-8) με τον αλτικό Βιέιτο και τις τρομερές pipe του να κάνουν την διαφορά έως το 17-9. Ο Ηρακλής αντέδρασε με Κόουτσμαν και Γκόρτσανιουκ όμως ο Βιέιτο που βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα οδήγησε την “κούρσα” με τους Μαντέκα και Οκάμπο να συμπληρώνουν την όλη προσπάθεια μέχρι το τελικό 25-18 και τη νίκη με 3-1.

Συνολικά η Καλαμάτα ήταν κυρίαρχη στις φάσεις απέναντι σε έναν διαφορετικό Ηρακλή, είχε πολλές καλές επιθέσεις με τον Ουρουγουανό Μαουρίτσιο Βιέιτο να κερδίσει επάξια σε αυτό το παιχνίδι τον τίτλο του MVP.

Τα σετ: (27 – 25 , 25 – 16 , 21 – 25 ,25 – 18).

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Καλαμάτα μπήκε μπροστά στη βαθμολογία, αφού η ΑΕΚ έχει το ρεπό της και πλέον στρέφει το βλέμμα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό.

Α.Ο. Καλαμάτα 80 – Ν.Γ.Σ.Θ. Ηρακλής 3-1 (27-25, 25-16, 21-25, 25-18)

Διαιτητές: Χανδρινός, Καραγιαννόπουλος, Παρατηρητής: Τσουμελέας.

Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 (Παναγιώτης Ντάκουρης): Κανελλόπουλος, Βιέτο, Δαλακούρας, Μπιρμπίλης,  Οκάμπο, Χριστόφας,  / Ντάκουρης (λ), Σκαρτσίλης (λ), Δαλακούρας. Μαντέκας, Αραπάκης

Ν.Γ.Σ.Θ. Ηρακλής (Άγγελος Αγγελής): Κούτσμαν, Παπαδημητρίου Θ., Αλεξάκης, Γκόρτσανιουκ, Παλανκάι, Αναστασιάδης / Παπαδημητρίου Αθ. (λ), Ρωμαλιάδης (λ), Γιαμακίδης, Μπαρδούκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages