Kατολίσθηση στον δρόμο προς Ταΰγετο: Έπεσαν βράχια και χώματα-Αποκαταστάθηκε το μεσημέρι η κυκλοφορία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Kατολίσθηση στον δρόμο προς Ταΰγετο: Έπεσαν βράχια και χώματα-Αποκαταστάθηκε το μεσημέρι η κυκλοφορία

Kατολίσθηση στον δρόμο προς Ταΰγετο: Έπεσαν βράχια και χώματα-Αποκαταστάθηκε το μεσημέρι η κυκλοφορία

Share This

 


Καθαρίστηκε το μεσημέρι ο δρόμος από τα μηχανήματα της ΠΕ Μεσσηνίας-Κανονικά η κυκλοφορία και από τα δύο ρεύματα

Βράχια, πέτρες και χώματα έπεσαν το πρωί στην παλιά ε.ο. Καλαμάτας-Σπάρτης,  στο 14ο χλμ, με αποτέλεσμα να κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας προς Ταΰγετο. Το σημείο της κατολίσθησης είναι μετά την Καρβελέικη γέφυρα στο Διπόταμο, και στο σημείο αναμένεται να σπεύσουν μηχανήματα της ΠΕ Μεσσηνίας  για να καθαρίσουν το δρόμο. Επίσης στο σημείο έσπευσε και η Τροχαία Καλαμάτας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και τοποθέτησε κώνους και κορδέλες. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε το μεσημέρι με την παρέμβαση των μηχανημάτων της Περιφέρειας που καθάρισαν τον δρόμο.

Να σημειωθεί οτι το σημείο αυτό είναι “γυμνό” από πλέγματα, και βρίσκεται  λίγο μετά τα πλέγματα ασφαλείας που έχουν μπει.  Οι τελευταίες βροχοπτώσεις φαίνεται ότι προκάλεσαν την κατολίσθηση, καθώς η περιοχή της Αλαγονίας και γενικότερα του Ταΰγέτου έχει δεχτεί τα τελευταία 24ωρα μεγάλο όγκο νερού.

Η κατολίσθηση συνέβη το πρωί της Κυριακής, ενώ ευτυχώς δεν περνούσε εκείνη την ώρα κάποιο όχημα, καθώς την Κυριακή συνηθίζει πολύς κόσμος να ανεβαίνει στο βουνό. Προς στιγμή δημιουργήθηκε ουρά αυτοκινήτων που ανέβαιναν προς Ταΰγετο. Συνιστάται στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί.

Nα υπενθυμίσουμε ότι η Περιφέρεια έχει βάλει 28 στρέμματα πλέγμα στα επικίνδυνα σημεία του δρόμου, ωστόσο απ’ ότι προκύπτει πρέπει να επεκταθεί το πλέγμα ασφαλείας και σε άλλα σημεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages