Άνοιξε τον προεκλογικό χορό με υποψηφιότητα στο Δήμο… ο Θανάσης Βασιλόπουλος - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

Άνοιξε τον προεκλογικό χορό με υποψηφιότητα στο Δήμο… ο Θανάσης Βασιλόπουλος

Άνοιξε τον προεκλογικό χορό με υποψηφιότητα στο Δήμο… ο Θανάσης Βασιλόπουλος

Share This

 


Με μεγάλη συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας ξεκίνησε το προεκλογικό της αγώνα, η παράταξη του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας έκανε τον απολογισμό της τετραετίας, αναφερόμενος στα έργα που έχουν γίνει καθώς και στις διεκδικήσεις, μιλώντας για αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής .

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Θανάση Βασιλόπουλου:

 Συμπολίτισσες και συμπολίτες, Φίλες και φίλοι,

Ακριβώς πριν από τέσσερα χρόνια, στις 23 Ιανουαρίου του 2019, εδώ, στο χώρο που βρισκόμαστε σήμερα, ξεκίνησε η προσπάθεια μας. Η προσπάθεια για ένα Δήμο φιλικό, λειτουργικό πιο αποτελεσματικό, ικανό να προσφέρει στους δημότες του όχι μόνο περισσότερες και καλύτερες  υπηρεσίες, αλλά κυρίως, χειροπιαστή προοπτική για το μέλλον.

Θέλω να ευχαριστήσω κάθε μία και κάθε έναν από εσάς, γιατί επιλέξατε να είστε μαζί μας. Διακρίνω ανάμεσα σας, φίλες και φίλους παλιούς, που ήταν εδώ και το 2019, αλλά και πολλούς ακόμα που ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μας στη διάρκεια αυτών των τεσσάρων χρόνων, διαπιστώνοντας στην πράξη, τη συνέπεια μας, το έργο που γίνεται, τα οφέλη για το Δήμο και τους δημότες.

Η παρουσία σας, η εμπιστοσύνη σας, η υποστήριξη σας, σημαίνουν πολλά για εμένα και τους συνεργάτες μου στη  Δημιουργική Πρωτοβουλία. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.

Φίλες και φίλοι,

Όπως μας θύμισε το video, το 2019 είχα κλείσει την ομιλία μου, καλώντας σας να ενώσουμε δυνάμεις και θέτοντας το διακύβευμα των εκλογών. Είχα πει τότε:

Αυτό που θα κριθεί είναι αν ο Δήμος Καλαμάτας θα επιταχύνει την πορεία ανάπτυξης και προόδου, ή αν θα μπει σε δρόμους ανασφάλειας, αβεβαιότητας, και οπισθοδρόμησης.

Αυτό που θα κριθεί είναι αν οι συμπολίτες μας θα έχουν ουσιαστικό ρόλο και λόγο, ή αν θα μπουν στο περιθώριο, αποκλεισμένοι από τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Αυτό που θα κριθεί είναι αν η πόλη μας θα ανταποκριθεί με επιτυχία  στις προκλήσεις του αύριο, ή θα γυρίσει πίσω.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, το έργο μας, όσα κάναμε, όσα κάνουμε και όσα έχουμε δρομολογήσει, δικαιώνουν την προσπάθεια μας. Αποδεικνύουν και στον πιο δύσπιστο, την ορθότητα του σχεδιασμού μας.  Τη συνέπεια μας.  Την αποτελεσματικότητα της δράσης μας.

Ο Δήμος Καλαμάτας κινείται σε δρόμους ανάπτυξης και προόδου.  Με δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα σε εξέλιξη και εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για ακόμα περισσότερα.  Με όλο και περισσότερες και όλο και καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους δημότες του.

Οι συμπολίτες μας έχουν ουσιαστικό ρόλο και λόγο. Μαζί τους, μαζί με τους φορείς της πόλης, συναποφασίσαμε την πορεία που θέλουμε για την Καλαμάτα και τα χωριά μας. Μαζί ορίσαμε το περιεχόμενο της πρότασης μας για την ένταξη του Δήμου μας στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης. Η πόλη και τα χωριά μας, ανταποκρίνονται με επιτυχία στις προκλήσεις του αύριο.

Για πρώτη φορά, δεν έχουμε απλώς συγκεκριμένο όραμα.  Έχουμε συγκεκριμένο στόχο και μάλιστα στόχο που έχει εγκριθεί και έχει μεγάλη και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Η ένταξη της Καλαμάτας στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης, συνιστά μία τεράστια επιτυχία, κυρίως όμως, συνιστά το διαβατήριο για μια εντυπωσιακή προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης για το μέλλον.  Με έργο στην πράξη, η Καλαμάτα είναι ήδη, ένας τόπος που αξίζει να ζεις να εργάζεσαι να δημιουργείς.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Από την πρώτη στιγμή που μας τιμήσατε με την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας, ξεκίνησε η προσπάθεια της υλοποίησης του προγράμματος μας. Μια προσπάθεια που συνεχίστηκε, χωρίς διακοπή, παρά το γεγονός ότι κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τις εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες, αρχικά της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης και στη συνέχεια της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.

ΕΡΓΑ

Είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι, γιατί, πέρα από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότηση 43 ακόμη έργων, ενώ έχουμε υποβάλει πλήρεις προτάσεις και για 21 ακόμα, που αναμένουμε ότι θα εγκριθούν. Όχι λίγα έργα για τους λίγους, αλλά σημαντικά και πολλά έργα για τους πολλούς.  Τα έργα, στην Καλαμάτα και τα χωριά μας, δεν αποτελούν αυτοσκοπό. Αποτελούν το μέσο για να βελτιωθεί η καθημερινότητα και η ποιότητα της ζωής μας.  Ακριβώς γι’  αυτό, θεωρούμε πολύ σημαντικό το ότι δημιουργήσαμε στο Δήμο έναν μηχανισμό που παράγει σωστές μελέτες, που με τη σειρά τους διασφαλίζουν χρηματοδότηση.

Μιλώντας για τα έργα, δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι εάν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προσέγγιζαν διαφορετικά το θέμα, θα μιλούσαμε σήμερα για ένα ακόμα μεγάλο έργο.  Μιλώ για το αντιπλημμυρικό. Για το οποίο εμείς έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης και ελπίζουμε ότι η Πολιτεία θα προχωρήσει στην υλοποίηση του, συνυπολογίζοντας τις προτάσεις αυτές.  Ώστε η Καλαμάτα και όλοι μας, να έχουμε το επίπεδο ασφάλειας που μας αξίζει άμεσα και όχι σε 10 ή 15 χρόνια.

Ακόμα κάτι. Μέσα στα πολλά έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται, υπάρχουν και λίγα που καθυστέρησαν  ή καθυστερούν.  Κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε όλα όσα πρέπει, για να λυθούν τα προβλήματα.  Η έκπτωση κάποιων  εργολάβων, αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της αποφασιστικότητας μας.  Το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να κρατά το Δήμο σε ομηρία και τα έργα σε αναστολή. Όπως γνωρίζετε κάποιες διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Όμως, τα έργα θα προχωρήσουν και θα ολοκληρωθούν.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

Η στήριξη της κοινωνίας, των δημοτών μας,  των τοπικών επιχειρήσεων, ήταν και παραμένει προτεραιότητα μας.  Ταλαιπωρηθήκαμε πολύ από την υγειονομική κρίση, ενώ βιώνουμε και τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού.  Γνωρίζουμε καλά ότι υπάρχουν συνδημότες μας που περνούν δύσκολα και κάποιοι που δεν τα καταφέρνουν.  Ήταν και είναι χρέος μας να τους στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε.  Και αυτό κάνουμε.

ΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ  ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν χρειάζεται να πω πολλά.  Μιλά η εικόνα καθημερινά και τη ζούμε όλες και όλοι.  Και για τη μεγάλη και αποτελεσματική προσπάθεια στον τομέα της καθαριότητας, αλλά και για τη συνεχή βελτίωση στο θέμα της προσβασιμότητας.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι φυσικές ομορφιές, η ιστορία, ο πολιτισμός, τα υπέροχα τοπικά μας προϊόντα, αλλά και η φιλοξενία και η ζεστασιά των κατοίκων του Δήμου μας, αξιοποιούνται πλέον συστηματικά, με δράσεις εξωστρέφειας και διεθνείς συνεργασίες που αναδεικνύουν την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή μας,  σε ιδανικό προορισμό και μάλιστα ολόκληρο το χρόνο.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ 

Το μέλλον της πόλης και των χωριών μας, είναι τα παιδιά μας.  Οι νέες και οι νέοι μας.  Μια γενιά που αξίζει πολλά και προσπαθούμε να τις δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες και μεγαλύτερες δυνατότητες.  Οι παρεμβάσεις μας πολλές. Σε σχολικά κτίρια, αθλητικές υποδομές, χώρους αναψυχής, ενίσχυση σύγχρονων δεξιοτήτων όπως η ρομποτική, στήριξη κάθε πρωτοβουλίας που ενισχύει τη δυνατότητα  των νέων μας να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. 

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη λειτουργία του Δήμου, που όπως είδατε προχωρά γρήγορα, καλύπτοντας όλο και περισσότερους τομείς, υπηρετεί το στόχο μας για πιο γρήγορες και καλύτερες υπηρεσίες προς όλες και όλους μας. Θέλουμε μία «έξυπνή» πόλη και κάθε ημέρα που περνά βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στο να την πετύχουμε.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σημαντική προτεραιότητα μας, αποτελεί και η προστασία του περιβάλλοντος. Με έργα και δράσεις, όπως αυτά που παρακολουθήσαμε, συμβάλλουμε αποφασιστικά στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος που θέλουμε να ζούμε.

ΝΕΑ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΠΟΛΗΣ 

H  φυσιογνωμία της πόλης μας, η αισθητική της, η λειτουργικότητα της, η νέα ταυτότητα της Ανατολικής Πόλης, οι Στρατηγικές Αναπλάσεις, η Ανάπλαση στον Κορδία, η ανάδειξη του παράκτιου μετώπου και της ζώνης του Νέδοντα, οι πεζοδρομήσεις, τα πάρκα τσέπης, το πράσινο, οι πλατείες μας, η ανάδειξη των χωριών μας, αποτελούν καθημερινή φροντίδα μας. Με μικρά και μεγάλα έργα, βελτιώνουμε την αισθητική και αυξάνουμε τη λειτουργικότητα  σε κάθε σημείο του Δήμου μας. Με σχέδιο και όραμα.

Φίλες και φίλοι,

Οι εικόνες που παρακολουθήσαμε, αποτυπώνουν την έκταση και την ένταση του έργου που γίνεται, αλλά και του έργου που έχει προγραμματιστεί και εξασφαλιστεί για το Δήμο μας. Καμία εικόνα, όμως, δεν μπορεί να αποδώσει την τεράστια σημασία και τα πολλά και εντυπωσιακά οφέλη από την επιλογή και την ένταξη της Καλαμάτας στο  ευρωπαϊκό πρόγραμμα «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030».

Ο Δήμος μας και όλοι εμείς, οι κάτοικοι του, είμαστε πλέον πρωταγωνιστές, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, στην προσπάθεια αντιστροφής των εφιαλτικών εξελίξεων σε σχέση με την κλιματική αλλαγή.  Στη δημιουργία μίας Ευρωπαϊκής και στη συνέχεια μίας παγκόσμιας κοινότητας κλιματικής ουδετερότητας.

Η Καλαμάτα, οδηγεί τις εξελίξεις.  Όπως άλλωστε της πρέπει.   Δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν να ορίσουμε εμείς την τύχη μας.  Να διαμορφώσουμε, για χρόνια πολλά, την ποιότητα της ζωής μας.  Να κατακτήσουμε κορυφαία θέση στο χάρτη των πόλεων, σε ολόκληρο των κόσμο. Η τεράστια αυτή επιτυχία, συνιστά μόνο την αφετηρία της μεγάλης πρόσκλησης που ανοίγεται μπροστά μας.  Της πρόκλησης για την επιτυχημένη υλοποίηση της συμμετοχής μας, με τρόπο που θα διασφαλίζει τα μέγιστα οφέλη για το Δήμο και τους κατοίκους του. Για μία διαφορετική Καλαμάτα, θωρακισμένη απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Με φυσιογνωμία και χαρακτήρα που θα την καταστήσουν ελκυστικό τόπο για να ζεις, αλλά και πόλη – πρότυπο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Πετύχαμε να δημιουργήσουμε για το Δήμο μας, μια τεράστια δυναμική. Μια τεράστια δυνατότητα χρηματοδότησης.  Μια τεράστια ευκαιρία.  Ευκαιρία να διαμορφώσουμε την πορεία της πόλης μας. Ευκαιρία να βελτιώσουμε αποφασιστικά την ποιότητα της ζωής μας. Ευκαιρία να ζήσουμε ασφαλέστερα και καλύτερα.

Δεσμεύομαι, ότι όπως κερδίσαμε το μεγάλο στοίχημα της συμμετοχής μας στις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030», έτσι θα κερδίσουμε και το στοίχημα της αξιοποίησης της ευκαιρίας που ανοίγεται για την πόλη μας και για όλες και όλους εμάς.

Δεσμεύομαι, ότι όπως πορευτήκαμε αυτά τα τρία χρόνια που βρισκόμαστε στο τιμόνι του Δήμου, ενώνοντας δυνάμεις και κρατώντας τις πόρτες μας ανοιχτές σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν στο Δήμο μας, έτσι θα πορευτούμε και στο μέλλον.

Φίλες και φίλοι,

Ο Δήμος μας, η Καλαμάτα και τα χωριά μας αξίζουν πολλά. Τρία χρόνια τώρα, με σχέδιο και συστηματική προσπάθεια στηρίξαμε την κοινωνία. Εξασφαλίσαμε μεγάλες χρηματοδοτήσεις.  Ολοκληρώσαμε, υλοποιούμε και προγραμματίζουμε, έργα σημαντικά. Πετύχαμε την ένταξη της Καλαμάτας στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης, δημιουργώντας ισχυρή θετική προοπτική για βιώσιμη ανάπτυξη και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.  Στα τρία χρόνια που πέρασαν πετύχαμε πολλά.

Καλώ όλες και όλους, να ενώσουμε δυνάμεις, ώστε στα χρόνια που έρχονται, μαζί, παλιοί και καινούριοι φίλοι και συνεργάτες,  να πετύχουμε –  και θα πετύχουμε – ακόμα περισσότερα._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages