ΚΚΕ Μεσσηνίας: μηνύματα για τις εξελίξεις στις δομές Υγείας του νομού Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΚΕ Μεσσηνίας: μηνύματα για τις εξελίξεις στις δομές Υγείας του νομού Μεσσηνίας

ΚΚΕ Μεσσηνίας: μηνύματα για τις εξελίξεις στις δομές Υγείας του νομού Μεσσηνίας

Share This

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           

Οι λαϊκές κινητοποιήσεις στη νοτιοανατολική Πυλία για στοιχειώδεις υποδομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, και για Κέντρο Υγείας αναδεικνύουν ότι πια ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Σε αυτά προστίθενται οι καθημερινές αποκαλύψεις για τις εγκληματικές ελλείψεις σε όλες τις δομές υγείας του νομού. Το γεγονός για παράδειγμα ότι υπάρχει Κέντρο Υγείας που έχει μοναδικό γιατρό οδοντίατρο, θα προκαλούσε μόνο γέλιο, αν δεν ήταν εγκληματικά τραγικό.

            Η κατάσταση αυτή δεν είναι τυχαία. Ευθύνεται η πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας, που ακολούθησαν πιστά μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των λοιπών κυβερνητικών συνδυασμών. Η υγεία θεωρείται κόστος για τις κυβερνήσεις και όχι λαϊκό δικαίωμα.

            Ποιος λησμονεί τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι δε γίνεται να υπάρχουν για παράδειγμα δυο νοσοκομεία σε κοντινή απόσταση; Ο υγειονομικός χάρτης που σχεδιάζει η κυβέρνηση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για το λαό.

            Όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έγινε καμία πρόσληψη προσωπικού. Κάθε χρόνο είναι μειωμένος ο προϋπολογισμός για την Υγεία. Η ΠΦΥ είναι τσακισμένη, με ανύπαρκτα κέντρα υγείας, με λιγοστούς γενικούς γιατρούς και αγροτικούς γιατρούς, με πλήρη σχεδόν απουσία γιατρών ειδικοτήτων.

            Είναι ενιαία πολιτική, κοινή γραμμή όλων των κομμάτων που λιβανίζουν την ΕΕ απ το πρωί ως το βράδυ. Αποκορύφωμα ο νέος νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που στέλνει τους ασθενείς βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

            Το ΚΚΕ στέκεται δίπλα στο λαό που αγωνίζεται και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για τη στήριξη αυτού του αγώνα. Καμία ελπίδα σε κυβερνητικά σχήματα πάσης φύσεως. Μόνο ο λαός σώζει το λαό με ισχυρό ΚΚΕ.

Εδώ και τώρα:

·         Δημιουργία Κέντρου Υγείας στην περιοχή με γιατρούς ειδικοτήτων και με τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό.

·         Στελέχωση και αναβάθμιση όλων των Κ.Υ. του νομού.

·         Πλήρης στελέχωση του ΕΚΑΒ με προσωπικό και σύγχρονα ασθενοφόρα που θα καλύπτουν γεωγραφικά όλο το νομό, παίρνοντας υπόψη και τις αυξημένες ανάγκες ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.

·         Αναβάθμιση του νοσοκομείου της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας.

Γιάννης Γαλανόπουλος, στέλεχος του ΚΚΕ, χειρουργός ορθοπεδικός, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages