Ο δήμαρχος Μεσσήνης στον πρώτο επίσημο εορτασμό του Οσίου Βυσσασίωνος του Αγαθωνίτου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο δήμαρχος Μεσσήνης στον πρώτο επίσημο εορτασμό του Οσίου Βυσσασίωνος του Αγαθωνίτου

Ο δήμαρχος Μεσσήνης στον πρώτο επίσημο εορτασμό του Οσίου Βυσσασίωνος του Αγαθωνίτου

Share This

 


Ο εορτασμός άρχισε την Παρασκευή με μία μακρά λιτανεία, από το μοναστήρι του Αγάθωνος όπου το ιερό σκήνωμα μεταφέρθηκε στον μητροπολιτικό ναό της Λαμίας.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης παρέστη κατά τη δεύτερη μέρα των εορτασμών -το Σάββατο το απόγευμα- όπου τελέστηκε, ενώπιον του ιερού σκηνώματος, ο μέγας αναστάσιμος πολυαρχιερατικός εσπερινός, τον οποίο παρακολούθησαν προσκυνητές από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, από τη Μεσσηνία -γενέτειρα του Αγίου- αλλά και από κάθε γωνιά της χώρας που θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να αποτίσουν φόρο τιμής στον σύγχρονο άγιο και προστάτη τους.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες, Κυριακή 22 Ιανουαρίου, με την επιστροφή του ιερού σκηνώματος στην Ιερά Μονή Αγάθωνος και τον Μεθέορτο Αρχιερατικό Εσπερινό καθώς και την Ιερά Παράκληση στον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης ήταν προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών και του Δημάρχου Λαμιέων Ευθύμιου Καραΐσκου. Τους δύο Δήμους Μεσσήνης και Λαμιέων και τις Μητροπόλεις Μεσσηνίας και Φθιώτιδος, ενώνει πλέον η ευλογία του σύγχρονου Αγίου, με καταγωγή από το Πεταλίδι που έζησε τον μοναστικό του βίο στην Ιερά Μονή Αγάθωνος. Μάλιστα στο πλαίσιο της παράθεσης δείπνου από την Μητρόπολη Φθιώτιδος, ο Δήμαρχος Μεσσήνης προσέφερε το λεύκωμα της Αρχαίας Μεσσήνης και τοπικά προϊόντα στον Μητροπολίτη Φθιώτιδας και τον Δήμαρχο Λαμιέων ευχαριστώντας τους για την πρόσκληση και τη φιλοξενία και δέχθηκε επίσης αναμνηστικά δώρα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Δεκεμβρίου 2022, στα θυρανοίξια του νεόδμητου Ιερού Ναού του Αγίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στο Πεταλίδι, του πρώτου Ναού επ’ ονόματι του νέου Αγίου, είχε παραστεί και χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος ήταν μεταξύ των επισκόπων που συμμετείχαν στις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages