Στο 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας μέσω τηλεδιάσκεψης για την Ευρώπη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στο 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας μέσω τηλεδιάσκεψης για την Ευρώπη

Στο 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας μέσω τηλεδιάσκεψης για την Ευρώπη

Share This

 


Στο 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας, την Παρασκευή 20/11/23, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με την ευρωβουλευτή Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο των προγραμμάτων  “Σχολεία – Πρέσβεις  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”  και “Βουλή των Εφήβων”.

Η κ. Κουντουρά, ανέλυσε τη δομή των οργάνων της Ε.Ε. , ενώ μίλησε για τις αρμοδιότητες του ευρωκοινοβουλίου, καθώς και για τη συμμετοχή της σε διάφορες ευρωπαϊκές επιτροπές και πιο συγκεκριμένα για τη συμμετοχή της στην Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών & Ισότητας των Φύλων. Πρόσφατα εισηγήθηκε την έκθεση για τον «Αντίκτυπο της Ενδοσυντροφικής Βίας και των Δικαιωμάτων Επιμέλειας στις Γυναίκες και τα Παιδιά»,που ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από όλες τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έχει κατατεθεί στην Κομισιόν, για να συμπεριληφθεί σε πρόταση κοινοτικής οδηγίας για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Η κ. Κουντουρά ενημέρωσε επίσης τους μαθητές και τις μαθήτριες, για ζητήματα έμφυλης βίας, καθώς και για τις δράσεις και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έμφυλες διακρίσεις και η βία που απορρέει από αυτές. Στο τέλος της ενημέρωσης η κ. Κουντουρά δέχτηκε ερωτήσεις από τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους/τις παρευρισκόμενους/ες εκπαιδευτικούς του 6ου ΓΕΛ και συζήτησε μαζί τους για τη ρητορική μίσους μέσα από το διαδίκτυο, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής του προβλήματος αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages