Προτεραιότητα η ανασύσταση του Ελληνικού Σχολείου για την Ομογένεια Αμερικής και Καναδά - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Προτεραιότητα η ανασύσταση του Ελληνικού Σχολείου για την Ομογένεια Αμερικής και Καναδά

Προτεραιότητα η ανασύσταση του Ελληνικού Σχολείου για την Ομογένεια Αμερικής και Καναδά

Share This

 


Σε περίοδο ανασύνταξης η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά. Τι αναφέρει ο Μεσσήνιος Παναγιώτης Τσιάλας, γραμματέας της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, που έχει εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια από την Καλαμάτα, στο Τορόντο.

“Καλή σας μέρα από το Τορόντο του Καναδά και τον απόδημο Ελληνισμό της Βορείου Αμερικής. Ονομάζομαι Παναγιώτης Τσιάλας και με ορισμένους από εσάς γνωριζόμαστε από το παρελθόν, όταν καλύπτατε τις δραστηριότητες του σκακιστικού τμήματος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας (ήμουν εκ των αθλητών του συλλόγου).

Τα χρόνια πέρασαν και σήμερα επικοινωνώ μαζί σας εκ μέρους της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά. Τα τελευταία τρία έτη, η σφοδρή πανδημία, σε συνδυασμό με την εκδημία του αείμνηστου προέδρου μας Τάσου Δημόπουλου, εξασθένησαν τις δράσεις της Ομοσπονδίας. Ουσιαστικά περιορισθήκαμε στη συλλογή και διάθεση δωρεών προς χορήγηση μασκών ή κάλυψη των ιατρικών εξόδων για τους συμπατριώτες μας με οικονομική ανάγκη.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, όμως, εισήλθαμε σε περίοδο ανασύνταξης, αναδείξαμε, μάλιστα, ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον ιδιαίτερα μάχιμο κύριο Γιώργο Βλαχάκη αλλά και με αρκετούς ακόμη Μεσσήνιους, παλιούς και νέους, που τον πλαισιώνουν.

Προτεραιότητα η ανασύσταση του Ελληνικού Σχολείου

Ευελπιστούμε να καταφέρουμε να αναγεννήσουμε την συγκεκριμένη δραστηριότητα, η οποία έχει καταγράψει πολλά χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, φέρνοντας εγγύτερα την μητρόπολη με τους αποδήμους της. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, θα σας ενημερώσουμε για τις σχετικές εξελίξεις

Στο Τορόντο, όπου ζω τα τελευταία χρόνια, η κοινότητα των αποδήμων είναι εξαιρετικά δραστήρια, με την Παμμεσσηνιακή Ένωση του Τορόντο (“Παπαφλέσσας – Υπαπαντή”) να προσελκύει όλο και περισσότερα Ελληνάκια στα εβδομαδιαία μαθήματα ελληνικού χορού. Στην πιο πρόσφατη εκδήλωσή μας έδωσαν το “παρών” περίπου 600 άτομα.

Στις 15 Οκτωβρίου του 2022, η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά (ΠΟΑΚ) συνεδρίασε στο Τορόντο του Οντάριο (39ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας). Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν εκλογές του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΚ και εξελέγησαν τα παρακάτω μέλη:

1. Πρόεδρος Βλαχάκης Γιώργος Παύλος
2. Α ́ Αντιπρόεδρος Σκούντζος Κωνσταντίνος

3. Β ́Αντιπρόεδρος
 Κάργας Χρήστος
4. Γενικός Γραμματέας Τσιάλας Παναγιώτης

5. Βοηθός Γραμματέα Πανουσοπούλου Νικόλ

6. Ταμίας Ντούφας Κώστας

7. Βοηθός Ταμία Καλύβα Βασιλική

8. Συντονίστρια Νεολαίας Κουτσούκου  Γρόσσο Βασιλική

9. Νομικός Σύμβουλος Καλύβας Ιωάννης

Τα ονόματα των κατά τόπο συντονιστών θα δημοσιευθούν σε απώτερο χρόνο, όταν υποδειχθούν από τους συμμετέχοντες στην Ομοσπονδία συλλόγους. Θερμά συγχαρητήρια στους νεοεκλεγέντες και ευχές στους απανταχού Μεσσήνιους για χαρούμενα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο νέο έτος.

Γιώργος Παύλος Βλαχάκης         Παναγιώτης Τσιάλας
Πρόεδρος                                  Γενικός Γραμματέας

Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages