ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Χριστουγεννιάτικα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας -«Οι γιορτές αυτές δεν είναι… ιδεολογήματα» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Χριστουγεννιάτικα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας -«Οι γιορτές αυτές δεν είναι… ιδεολογήματα»

ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Χριστουγεννιάτικα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας -«Οι γιορτές αυτές δεν είναι… ιδεολογήματα»

Share This

 


Είναι αυτές οι εορταστικές στιγμές που μας φέρνουν κοντά, που μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας, δίνουν τη δυνατότητα σε πολλούς να γιορτάσουν και να χαρούν. Σε μια κοινωνία που υπέφερε τελευταία, με τις προκλήσεις να είναι μπροστά. Απαντήσεις οι οποίες αναζητούνται και μέσα από την εφαρμογή των πολιτικών και των μέτρων στήριξης σε μια ακόμη κρίση -αυτήν της ακρίβειας- που μαστίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και μπροστά οι εκλογές με το κρίσιμο ζήτημα να είναι για μια ακόμη φορά να μην κυριαρχήσει ο διχασμός. Η σημερινή γιορτή, λοιπόν, των Χριστουγέννων μας βρίσκει αντιμέτωπους με πολλές προκλήσεις και δίνει εκείνες τις απαντήσεις μέσα και από τα μηνύματα αγάπης που εκφράζει και έτσι όπως η Εκκλησία μας τα θέτει μέσα από την κατάνυξη των στιγμών στο προσκήνιο.

Το μήνυμα του Ποιμενάρχη του νομού σήμερα από την πρωινή Θεία Λειτουργία τον Ι.Ν. της Υπαπαντής στην Καλαμάτα ήταν άκρως χαρακτηριστικό. Ο κ. Χρυσόστομος όπως πάντα με ηχηρό τρόπο έθεσε τα όσα συμβαίνουν που κάποιοι θέλουν να… σβήσουν και την αναφορά στα Χριστούγεννα και επέκρινε αυτού του είδους τις τακτικές της Ε.Ε. αναφέροντας: “Για αυτό και οι γιορτές αυτές έχουν εγκολπωθεί μέσα στην παράδοση του λαού μας, έχουν γίνει στοιχείο του λαού μας, της καθημερινότητας και της ίδιας της ύπαρξης του λαού μας. Και δεν είναι απλά ιδεολογήματα όπως κάποιοι ίσως τα θεωρούν, πολλώ δε μάλλον δεν είναι γενικά γιορτές όπως κάποιοι προσπαθούν να τις επιβάλλουν δίνοντας κοινοτικές οδηγίες στα κράτη μέλη της Ε.Ε. ώστε να μην χρησιμοποιούμε την έκφραση Merry Christmas… γιατί είναι το οποίο διχάζει και δεν ενώνει”.

Μάλιστα ο κ. Χρυσόστομος έβαλε και κατά των πολιτικών της χώρας μας που ακολουθούν αυτή την οδηγία (δείτε εδώ το απαράδεκτο μήνυμα του ΥΠΕΞ) σημειώνοντας:

«Δυστυχώς και άνθρωποι και πολιτικοί παράγοντες της χώρας μας αποφεύγουν να χαρακτηρίσουν την σημερινή ημέρα, ημέρα εορτής των Χριστουγέννων για να δείξουν και να επιβεβαιώσουν ότι βρισκόμαστε ήδη σε ένα ουδετερόθρησκο κράτος… αντάξιο των άλλων ευρωπαϊκών κρατών».

Oι εορτές αποτελούν πάντα μια ευκαιρία για αναστοχασμό. Πολλαπλά τα μηνύματα σε μια εποχή που η τοξικότητα κυριαρχεί στην κοινωνία. Στη δυνατότητα μέσα από την πρόκληση και την πρόσκληση των Χριστουγέννων να ξεπεράσουμε αυτή την αβεβαιότητα, στέκεται με ηχηρό τρόπο στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages