Φάβας: Σε προτεραιότητα τα κοινωνικά θέματα για το Δήμο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Φάβας: Σε προτεραιότητα τα κοινωνικά θέματα για το Δήμο Καλαμάτας

Φάβας: Σε προτεραιότητα τα κοινωνικά θέματα για το Δήμο Καλαμάτας

Share This

 


Σύμφωνα με ενημέρωση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου, Γιώργου Φάβα, έως σήμερα έχουν διανεμηθεί περισσότερες από 35.000 μερίδες φαγητού μέσω του Δημοτικού Συσσιτίου, 161 οικογένειες υποστηρίζονται τακτικά από το Δημοτικό Παντοπωλείο, συνταγές συνδημοτών μας εκτελέστηκαν από το Δημοτικό Φαρμακείο, ενώ αρκετοί ήταν οι συμπολίτες μας που επισκέφτηκαν το Δημοτικό Ιατρείο σε Καλαμάτα και Πλατύ. Επίσης μέσω της Δ/νσης Πρόνοιας διανεμήθηκε κρέας σε δικαιούχους συμπολίτες μας κατά την περίοδο του Πάσχα και των Χριστουγέννων. Αξίζει να σημειωθεί ότι χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η λειτουργία του συνόλου των κοινωνικών δομών του Δήμου (Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο σπίτι, Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών κ.ά.). Ακόμα μέσω του ΚΔΑΠμΕΑ εξυπηρετούνται 46 ωφελούμενοι.

Ο κ. Φάβας, επίσης, αναφέρθηκε στη λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, των Λεσχών Φιλίας και Πολιτισμού του Δήμου (πρ. ΚΑΠΗ), στην Κατασκήνωση της Αγ. Μαρίνας που ανακαινίσθηκε και επαναλειτούργησε, καθώς και σε άλλες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα που έχει συμμετοχή η Δ/νση Πρόνοιας, όπως η παροχή βοήθειας σε μετανάστες κ.ά.

Ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Πρόνοιας, επισημαίνοντας ότι κεντρική πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με τις οδηγίες του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, είναι η σταθερή ενίσχυση των δημοτικών κοινωνικών δομών και το νέο έτος 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages