Ένωση ξενοδόχων Μεσσηνίας για ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΣΤΟ αεροδρόμιο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ένωση ξενοδόχων Μεσσηνίας για ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΣΤΟ αεροδρόμιο Καλαμάτας

Ένωση ξενοδόχων Μεσσηνίας για ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΣΤΟ αεροδρόμιο Καλαμάτας

Share This

 


Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας έχει επανειλημμένα αναδείξει την ανάγκη αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας ως βασικής πύλης εισόδου για την πόλη, για τη Μεσσηνία και για την Πελοπόννησο ολόκληρη.

Για το θέμα αυτό υπήρξαν παρεμβάσεις και δηλώσεις αρμοδίων παραγόντων της κεντρικής κυβέρνησης μηδέ και του Πρωθυπουργού εξαιρουμένου, που αναγνώριζαν το θέμα ως μέγιστης προτεραιότητας. Ωστόσο, η είδηση περί άκαρπης λήξης της προθεσμίας για υποβολή προσφορών και  συνέχιση του καθεστώτος επιδότησης της αεροπορικής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο δεν αναβαθμίζει, αλλά αποκόπτει την περιοχή από τη βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια και αφαιρεί ένα πλεονέκτημα που οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση, ακόμα και σε όσα ήδη υπήρχαν ως δεδομένα.

Θεωρούμε, συνεπώς, όχι μόνο αυτονόητη την παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών ώστε η συγκεκριμένη γραμμή να συνεχίσει να συνδέει την Καλαμάτα με τη συμπρωτεύουσα όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αλλά και παράλληλα, προκειμένου να ενισχυθούν οι πτήσεις από το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό, ζητούμε την παρέμβαση του Δημάρχου Καλαμάτας , του Περιφερειάρχη  Πελοποννήσου, των  πολιτικών  εκπροσώπων  και  των αρμοδίων Υπουργών, για την προώθηση των  διαδικασιών  αεροπορικής σύνδεσης και με την Κρήτη που επίσης θα ενισχύσει  την  κίνηση  προς την περιοχή της Μεσσηνίας που πολλαπλώς χωλαίνει.

Παρεμβάσεις, όμως, αναμένουμε και  από  όλους τους αρμόδιους φορείς της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης   αλλά  και  της   κεντρικής   κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένου   του  επικεφαλής του Υπερταμείου  και  για  το μείζον θέμα της δημιουργίας χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών,  που υπολείπετε και όπως  έχει αναγνωριστεί από όλους, λειτουργεί ως αντικίνητρο για τις ήδη υφιστάμενες και  νέες συνδέσεις , κυρίως από  το εξωτερικό.

Είναι καιρός, να περάσουμε από τα λόγια στα έργα. Και είναι  αδιανόητο να μην υπάρχει αμεσότητα στην ανάληψη πρωτοβουλιών που θα τονώσουν την τουριστική κίνηση στην ευρύτερη περιοχή, από την οποία ωφελημένη από τα επί πλέον έσοδα που θα προκύψουν δεν θα είναι μόνο η τοπική οικονομία, αλλά ολόκληρη η χώρα, σε μια μάλιστα εποχή που ο τουρισμός παίζει ακόμα πιο καθοριστικό ρόλο στη στήριξη και ανάπτυξη της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages