Εκδήλωση μνήμης με τίτλο «Από τη γη της Ιωνίας, στη γη της Μεσσήνης» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εκδήλωση μνήμης με τίτλο «Από τη γη της Ιωνίας, στη γη της Μεσσήνης»

Εκδήλωση μνήμης με τίτλο «Από τη γη της Ιωνίας, στη γη της Μεσσήνης»

Share This

 


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και ο Δήμος Μεσσήνης διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης με τίτλο Από τη γη της Ιωνίας, στη γη της Μεσσήνης, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στις 19.00, στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης.  Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η έκδοση της βιβλιοθήκης με τίτλο «Δημοτολόγιο Μικρασιατών Προσφύγων Μεσσήνης 2022».  Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Νικόλαος Ρούτσης, τ. Ληξίαρχος Μεσσήνης,  Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης, ο Μάριος Αθανασόπουλος, Μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η Φωτεινή Κοτσογλανίδη, Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Μεσσηνίας «Η ΙΩΝΙΑ».

Στην εκδήλωση συμμετέχει και ο χορευτικός σύλλογος  Ἐν χορῷ Μεσσηνίας με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Από μια θάλασσα φωτιά σώθηκε το τραγούδι» και η Ένωση Μικρασιατών Μεσσηνίας «Η ΙΩΝΙΑ».

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γεώργιος Αθανασόπουλος, η Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών, Τόνια Αράχωβα, και η Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας,  Πιπίνα Π. Κουμάντου .

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Μάγδα Σουλιώτη, Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages