Σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την παραχώρηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

 Σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την παραχώρηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας

Σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την παραχώρηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας

Share This

 


Σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την παραχώρηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας για έως 40 έτη. Η προθεσμία για την επίσημη υποβολή ενδιαφέροντος στον σχετικό διαγωνισμό της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), ή αλλιώς Υπερταμείο, εκπνέει στις 30 Νοεμβρίου.

Μεταξύ των ομίλων που φέρονται να αξιολογούν τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό αναφέρεται, καταρχήν, η μητρική της Fraport-Greece, η γερμανική Fraport AG. Υπενθυμίζεται ότι η Fraport-Greece δεσμεύεται από τη σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και δεν μπορεί να συμμετάσχει σε διαγωνισμό παραχώρησης άλλου αεροδρομίου. «Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι μέτοχοί μας δεν μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον», είχε δηλώσει προ διμήνου στην «Κ» ο Αλεξάντερ Τσινέλ, CEO της Fraport-Greece, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τις σχετικές πληροφορίες.

Καινοτομία του εν λόγω διαγωνισμού αποτελεί το γεγονός πως το Ταμείο διατηρεί το δικαίωμα να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο του παραχωρησιούχου με μειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής, το οποίο δεν θα ξεπερνάει το 15%.

Μέσω της παραχώρησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας επιδιώκονται «η αναβάθμιση, ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των υποδομών του αεροδρομίου και ιδίως του κτιρίου επιβατών, που αποτελούν απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση λόγω της αλματώδους ανάπτυξης του εν λόγω αεροδρομίου. Μέσα από αυτές τις επενδύσεις το αεροδρόμιο Καλαμάτας θα μπορέσει να υποδεχθεί έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό επιβατών, που εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τις 500.000 πολύ νωρίτερα από το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας. Ηδη υπολογίζεται ότι στο τρέχον έτος η επιβατική κίνηση έφθασε σε νέα ιστορικά υψηλά. Σύμβουλοι του Υπερταμείου για την παραχώρηση του αεροδρομίου είναι οι Deloitte Business Solutions, η FCNC Financial Advisors, το Γραφείο Δοξιάδη, οι Σύμβουλοι για Ανάπτυξη και Οικιστική Α.Ε. και οι Your Legal Partners και DVLaw.

πηγή: www.moneyreview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages