“Κόμματα του κατεστημένου” και “σανίδες σωτηρίας του συστήματος είπε ο Κουτσούμπας από την Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

“Κόμματα του κατεστημένου” και “σανίδες σωτηρίας του συστήματος είπε ο Κουτσούμπας από την Καλαμάτα

“Κόμματα του κατεστημένου” και “σανίδες σωτηρίας του συστήματος είπε ο Κουτσούμπας από την Καλαμάτα

Share This


 “ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ”  

“Κόμματα του κατεστημένου” και “σανίδες σωτηρίας του συστήματος”, από τα οποία οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα άλλο παρά μόνο την περαιτέρω φτωχοποίησή τους, χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και τα υπόλοιπα της Βουλής. Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ μίλησε το βράδυ του Σαββάτου στην Καλαμάτα, στην Κεντρική Αγορά, όπου απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης για “να φτιάξουμε μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, διαφθορά και πολέμους. Μια κοινωνία όπου αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο θα μπορούν και να τον καρπώνονται”...

Την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα παρακολούθησαν πολλά μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, όπως και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρης Τζαβάρας, Νίκος Κουτουμάνος και Τηλέμαχος Δημουλάς. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ στην ομιλία του αναφέρθηκε και σε ζητήματα της Καλαμάτας, όπως το ελαιόλαδο και την ΠΟΠ ελιάς, αλλά και τη δημιουργία διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης πιλότων στο πολεμικό αεροδρόμιο Καλαμάτας από εταιρία του Ισραήλ.

“Εδώ στη Μεσσηνία”, είπε ο κ. Κουτσούμπας, “όπως και στους άλλους νομούς, το κόστος παραγωγής και της ελιάς Καλαμών έχει εκτοξευτεί. Η τιμή στην τσέπη του παραγωγού δεν εξασφαλίζει την επιβίωσή του. Το πρόβλημα είναι ότι τους αγρότες τους εκμεταλλεύονται το ίδιο οι μεσάζοντες - εξαγωγείς - μεγαλέμποροι, οι οποίοι αλωνίζουν. Κι ενώ ο παραγωγός παράγει ποιοτικό προϊόν, αυτό μένει απροστάτευτο στα δόντια των μεγαλεμπόρων και έχει εξευτελιστική τιμή. Κι όμως ο καταναλωτής αυτό το ποιοτικό προϊόν το αγοράζει έως και 10 φορές πάνω, ενώ την ίδια ώρα η εγχώρια λαϊκή κατανάλωση βαίνει μειούμενη λόγω της εκτίναξης της ακρίβειας, των τσακισμένων μισθών και συντάξεων των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών. Η λύση σήμερα για τα σοβαρά προβλήματα των φτωχών αγροτών είναι η οργάνωση του αγώνα, η συλλογική πάλη μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα για τα δίκαια αιτήματά τους. Οι αγρότες της Μεσσηνίας έχουν πείρα. Ό,τι κέρδισαν το κέρδισαν μέσα από την οργάνωση, μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους τους. Εδώ βρίσκεται η προοπτική στην πάλη για τη μείωση του κόστους παραγωγής, για εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, για εισόδημα και ζωή με αξιοπρέπεια. Για να μην ξεκληριστούν από τη γη τους, για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα αγροτικό σπίτι, για να μην κατασχέσει η τράπεζα χωράφια ή σπίτια βιοπαλαιστών αγροτών”. 


Ο Τάσος Αγγελής, δημοτικός σύμβουλος, που ως πρόεδρος της Αγοράς φιλοξένησε την εκδήλωση του ΚΚΕ και τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Νίκος Κουτουμάνος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Τηλέμαχος Δημουλάς

Σε ό,τι αφορά τη αφορά το πολεμικό αεροδρόμιο Καλαμάτας και την εταιρία του Ισραήλ, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι “...στο πλευρό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι βουτηγμένη μέχρι τον λαιμό η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για λογαριασμό των συμφερόντων της ελληνικής άρχουσας τάξης. Γι' αυτό έχουν εντάξει κάθε γωνιά αυτής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Από την Κρήτη με τη Σούδα μέχρι τη Θράκη με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης... για το οποίο μάλιστα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως δεν πουλάει σε ιδιώτες πλέον, ενώ το είχε βγάλει στην αγορά και είχαν πέσει οι προσφορές. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί ένα κρατικό λιμάνι σε αντίθεση με ένα λιμάνι ιδιοκτησίας ενός μονοπωλίου υπηρετεί καλύτερα αυτούς τους σχεδιασμούς, όπως η Σούδα δηλαδή; Μήπως επειδή έτσι απαίτησαν και θέλησαν οι Αμερικάνοι, που σου λέει, πού να μπλέκουμε τώρα με ιδιώτες; Η δουλειά μας γίνεται πολύ καλά όπως στη Σούδα, έτσι. Μπάτε σκύλοι και αλέστε έχουν γίνει τα λιμάνια της Ελλάδας. Αρκεί οι σκύλοι αυτοί να φορούν αμερικανοΝΑΤΟική στολή!

Αντίστοιχα και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο ως διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων από ισραηλινή εταιρεία, εμπλέκει ακόμα περισσότερο τη χώρα μας, τον λαό μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς”.

Αναφερόμενος στη νέα κρίση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η χώρα ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι “η φτώχεια, η ακρίβεια, ο πόλεμος που ζουν όλοι οι λαοί μαζί με την καταστολή, τις υποκλοπές, τη διαφθορά, δεν είναι κάτι σαν τα «ακραία φυσικά φαινόμενα» που τώρα βρέθηκαν πάνω από τη χώρα μας, αφού πρώτα πέρασαν από τις άλλες καπιταλιστικές χώρες. Όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθούν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, ό,τι πρόσημο κι αν έχουν. Είναι οι συνέπειες, τα αδιέξοδα ενός συστήματος που δεν παίρνει από γιατροσόφια, αντίθετα ολοένα και σαπίζει, γιατί στηρίζεται στην εκμετάλλευση και έχει ως μοναδικό σκοπό και κίνητρο το αδηφάγο καπιταλιστικό κέρδος. Κι αυτά τα αδιέξοδα, αυτές τις δυσκολίες, όπως αποδεικνύεται, δυσκολεύονται να τις αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, είτε συγγενεύουν πολιτικά με τη ΝΔ, όπως οι φιλελεύθεροι, είτε συγγενεύουν πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ, όπως οι σοσιαλδημοκράτες”. 

Στη συνέχεια ο γ.γ. του ΚΚΕ κάλεσε τον ελληνικό λαό να αποσύρει τη στήριξή του  “από τα κόμματα του κατεστημένου, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να τους βλέπετε στα κανάλια τώρα δήθεν να φαγώνονται μεταξύ τους, αλλά είναι πάντα διαθέσιμοι να γίνουν σανίδα σωτηρίας για το σύστημα και την εξουσία του, ακόμα και να συμπράξουν κάτω από την ίδια κυβερνητική στέγη σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις συνεργασίας.

Άλλωστε αυτά που τους ενώνουν είναι πιο σημαντικά από αυτά που τους χωρίζουν. Και για να εξηγούμαστε. Όσο και αν κοροϊδεύουν, ξέρουμε ότι τους ενώνουν πρώτα από όλα τα εξής:

ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ η υλοποίηση των συμβάσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, αυτού του νέου σούπερ μνημονίου της ΕΕ, άσχετα αν τσακώνονται πού, σε ποιους ομίλους θα πάνε τα λεφτά.

ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ η στρατηγική της απελευθέρωσης της Ενέργειας και της πράσινης μετάβασης, το Χρηματιστήριο Ενέργειας, το εμπόριο ρύπων, οι πολιτικές που κρατούν την Ενέργεια ως πανάκριβο εμπόρευμα.

ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΟΥΝ τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η πυροδότηση των πολεμικών συγκρούσεων με εξοπλισμούς και οπλικά συστήματα, με προσωπικό και με υποδομές, «να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ…».

Γι' αυτό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά και το ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν από κοινού όλα τα σημαντικά, τα κρίσιμα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών συμμάχων του νομοσχέδια.

Αν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κατ’ όνομα «προοδευτική αντιπολίτευση», ψηφίζει πάνω από τα μισά αντιδραστικά νομοσχέδια της ΝΔ, φανταστείτε τι θα κάνει ως κυβέρνηση! Άλλωστε σε όλες τις δύσκολες φάσεις για την κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ της άπλωσε χέρι βοηθείας. Στη δύσκολη φάση της πανδημίας και της κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος Υγείας ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε κοινής αποδοχής υπουργό Υγείας.

Τώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Μητσοτάκης είναι στριμωγμένος με το σκάνδαλο των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μέχρι και υπουργό Προστασίας του Πολίτη κοινής αποδοχής. Έτσι που το πάει, σε λίγο θα προτείνει ανοιχτά και κυβέρνηση κοινής αποδοχής, χωρίς τον Μητσοτάκη βέβαια, αλλά με άλλον της επάρατης - κατά τ' άλλα - δεξιάς!

Μη σας ξεγελά η ψεύτικη πολιτική αντιπαράθεση, οι κοκοροκαβγάδες ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, η οποία πολλές φορές φτάνει σε εκφυλιστικά επίπεδα”.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε από τους εργαζόμενους να “επιλέξουμε το πραγματικό αντίπαλο δέος στη σκοτεινιά του σήμερα. Και αντίπαλο δέος στο σκοτάδι, στη συντήρηση, στη σαπίλα, στη βαρβαρότητα δεν είναι τα κόμματα του κατεστημένου. Αντίπαλο δέος και ελπίδα είναι το ΚΚΕ, η αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή κοινωνική συμμαχία, το κίνημά τους, ο ίδιος δηλαδή ο λαός.

Το ΚΚΕ κουβαλάει στις πλάτες του μία ηρωική Ιστορία και πείρα, την Ιστορία των αλύγιστων της ταξικής πάλης από την οποία βγάζει συμπεράσματα, γίνεται πιο ικανό, προχωρά μπροστά. Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εμπνεύσει τα πιο όμορφα, τα πιο μεγάλα ιδανικά, αυτά του αγώνα για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό, τον σοσιαλισμό!”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages