Λαϊκή Συσπείρωση: ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου-Νέστορος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Λαϊκή Συσπείρωση: ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου-Νέστορος

Λαϊκή Συσπείρωση: ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου-Νέστορος

Share This


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τη διεξαγωγή των Δημοτικών Συμβουλίων μέσω τηλεδιάσκεψης 2,5 χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας , ο Δήμος Πύλου – Νέστορος συνεχίζει να πραγματοποιεί τα Δημοτικά Συμβούλια με τηλεδιάσκεψη, τη στιγμή που έχουν  ξεκινήσει τα πάντα και δουλεύουν κανονικά όπως σχολεία, αγορά, υπηρεσίες κτλ . Με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζεται η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και  δεν υπάρχει επαρκής  ενημέρωση για  ό,τι συμβαίνει , για τις αποφάσεις και γενικά  για τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.

Η επίκληση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό δεν πείθει κανέναν αφού ήδη από τον περσινό χειμώνα η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αξιοποιείται για πλήθος κοινωνικών εκδηλώσεων.

 Επανειλημμένα έχουμε προτείνει στη Δημοτική Αρχή να σταματήσει επιτέλους αυτή η κατάσταση και παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενάντια στο κορωνοϊό, που είναι γνωστά σε όλους, να γίνονται τα Δημοτικά Συμβούλια δια ζώσης με παράλληλη κάλυψη, ώστε εάν κάποιος νοσεί από κάποια ασθένεια να μπορεί να συμμετέχει, εφόσον το επιθυμεί, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σήμερα, σε συνθήκες που η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημα, η ενεργειακή φτώχεια διαλύει τα νοικοκυριά και κάθε μήνα τα βυθίζει όλο και περισσότερο σε νέα χρέη η κυβέρνηση  καλεί τους εργαζόμενους να «προσαρμοστούν» στην αθλιότητα και ανταγωνίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα ψίχουλα, με κριτήριο πάντα τις «δημοσιονομικές αντοχές».

Την ίδια στιγμή υπάρχουν πολλά και σημαντικά θέματα που αφορούν το σύνολο των κατοίκων της περιοχής που πρέπει να συζητηθούν όπως το ξεπούλημα της μαρίνας της Πύλου, η θέρμανση στα σχολεία, η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, η απουσία ή υποβάθμιση κοινωνικών δομών, το  πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και τόσα άλλα.

Τα Δημοτικά Συμβούλια πρέπει να γίνονται δια ζώσης με δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους ενδιαφερόμενους, να γίνεται συζήτηση για τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη τοπική κοινωνία, να βγαίνουν πολιτικά συμπεράσματα για τη στάση καθεμιάς δημοτικής παράταξης. Η μετατροπή τους σε κλειστές τηλεδιασκέψεις, μακριά από τον δημότη και τις ανάγκες του, αποστεώνει τον  ήδη υποβαθμίσμενο ίδιο το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εμείς  δε συμμετέχουμε στα Δημοτικά Συμβούλια μέσω τηλεδιάσκεψης και καλούμε όλες τις παρατάξεις να  κάνουν το ίδιο και να απαιτήσουν και αυτοί τα Δημοτικά Συμβούλια να γίνουν επιτέλους κανονικά.

Θα συνεχίσουμε μέσα από τη καθημερινή επαφή με το λαό  της περιοχής να οργανώνουμε τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα και να διεκδικούμε και από το Δήμο, στο μέρος που του αναλογεί, ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης και βελτίωσης της ζωής των κατοίκων και του λαού της περιοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages