Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΕΛΓΟ “Δήμητρα” για πιλοτική εφαρμογή τεχνολογιών Γεωπληροφορικής - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΕΛΓΟ “Δήμητρα” για πιλοτική εφαρμογή τεχνολογιών Γεωπληροφορικής

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΕΛΓΟ “Δήμητρα” για πιλοτική εφαρμογή τεχνολογιών Γεωπληροφορικής

Share This

 


Με σκοπό την σταδιακή ενσωμάτωση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου  πρόσφατα ανεπτυγμένων τεχνολογιών γεωπληροφορικής, με σκοπό την παρακολούθηση και τον έλεγχο της ορθής εφαρμογής των δολωματικών ψεκασμών της δακοκτονίας καθώς και την εξοικείωση των εμπλεκόμενων φορέων στην χρήση τους, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός “Δήμητρα”, προχώρησαν στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης.

Την εν λόγω σύμβαση υπέγραψαν, χθες, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” καθηγητής Σέρκος Χαρουτουνιάν.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του έργου της παρούσας σύμβασης, ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ και ο χρόνος υλοποίησης του ορίζεται σε συνολικά 4 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου θα υπάρξει βελτιστοποίηση στην αποτελεσματικότητα των δολωματικών δεκασμών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και κατά συνέπεια αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του δάκου, με συνακόλουθη προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονόμηση πόρων.

Αμεσα ωφελούμενοι θα είναι όλοι όσοι εμπλέκονται στο πρόγραμμα δακοκτονίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και όλοι όσοι δραστηριοποιούνται γύρω από το εθνικό μας προϊόν, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου.

Η  πιλοτική εφαρμογή των ανεπτυγμένων τεχνολογιών γεωπληροφορικής θα γίνει σε περιορισμένη έκταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου  και το έργο αφορά στην αρχική εξοικείωση και εκπαίδευση των εμπλεκόμενων φορέων με τις προτεινόμενες τεχνολογικές αναβαθμίσεις.

Η εφαρμογή του προγράμματος  θα δώσει τη δυνατότητα καταγραφής και παρακολούθησης των δολωματικών ψεκασμών, μέσω GPS, ενώ με τη χρήση ροομέτρων θα προσδιορίζεται επακριβώς η ποσότητα ψεκαστικού υγρού ανά επιφάνεια ψεκασμού, ενώ θα δημιουργηθούν ψηφιακοί διαδραστικοί χάρτες που θα καταγράφονται οι ψεκασμένες και αψέκαστες περιοχές μέσω της χρήσης αυτοματοποιημένου μοντέλου. Τα δεδομένα θα αποστέλλονται σε πραγματικό χρόνο στους χρήστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages