Απρίλιο στη Μονάδα της Καλλιρρόης τα απορρίμματα του δήμου Καλαμάτας - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS

Απρίλιο στη Μονάδα της Καλλιρρόης τα απορρίμματα του δήμου Καλαμάτας

Απρίλιο στη Μονάδα της Καλλιρρόης τα απορρίμματα του δήμου Καλαμάτας

Share This

 


Καθορίστηκαν και τα χρονικά σημεία αναφοράς γύρω από την διαχείριση των απορριμμάτων με φόντο και την επικείμενη λειτουργία της Μονάδας στην Καλλιρρόη. Σύμφωνα με την ενημέρωση στην οποία προχώρησε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. Καλαμάτας ο Θανάσης Βασιλόπουλος μέσα στους πρώτους μήνες του 2023 ξεκινά η κεντρική διαχείριση και από τον Απρίλιο θα είναι σε θέση ο δήμος Καλαμάτας -εφόσον ξεκινήσει η μονάδα- να μεταφέρει εκεί τα απορρίμματά του.

Ο κ. Βασιλόπουλος -μεταξύ άλλων- ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για την διαχείριση των αποβλήτων έγινε η σύσκεψη με τον Διευθυντή των μονάδων της ΤΕΡΝΑ, εδώ στην Καλαμάτα. Όπως είπα και στην Οικονομική Επιτροπή, αυτή τη φορά πραγματικά φαίνεται πως βλέπουμε φως στο τούνελ. Τους πρώτους μήνες του 2023 θα ξεκινήσει η κεντρική διαχείριση, θα αποκτήσουμε ως Δήμος Καλαμάτας και ως Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτός από τη Λακωνία η οποία έχει ακόμα ζητήματα, κεντρική διαχείριση και θα σταματήσει να λειτουργεί η μονάδα στη Μαραθόλακκα. Μια Μαραθόλακκα η οποία τράβηξε μεγάλο βάρος όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο σίγουρος είναι ότι όταν ξεκινήσει η μονάδα. Αν ξεκινήσει η μονάδα, όπως ειπώθηκε την 1η Απριλίου τότε θα πάμε εκεί σίγουρα τα απορρίμματα μας. Αν βρούμε τρόπο και λυθεί το ζήτημα και εγκατασταθεί η δεύτερη μονάδα διαχείρισης στην Παλαιοχούνη, θα πάμε και με τον τρόπο της μεταφοράς όπως τα έχουμε πει. Περιμένουμε, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα κάνουμε ότι πρέπει»

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε, επίσης, ότι τρέχουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης, ενώ παράλληλα τρέχει και ο διαγωνισμός για να προκύψει ο ανάδοχος προκειμένου να διαχειριστεί τα απορρίμματα του Δήμου έως ότου γίνει η ένταξη της Καλαμάτας στην κεντρική διαχείριση. Όπως  μάλιστα ανέφερε ο Δήμαρχος, υπάρχει η αίρεση μέσα στο διαγωνισμό «πως όταν εμείς θέλουμε σταματάμε τη διαδικασία και πάμε τα απορρίμματα μας στην Παλαιοχούνη ή στην Καλλιρρόη ή όπου έχει ξεκινήσει να δουλεύει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages