Επί τάπητος σε σύσκεψη… τα λιμενικά έργα της Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Επί τάπητος σε σύσκεψη… τα λιμενικά έργα της Μεσσηνίας

Επί τάπητος σε σύσκεψη… τα λιμενικά έργα της Μεσσηνίας

Share This

Το αίτημα των κατοίκων της Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης σχετικά με την επέκταση προς το Πεταλίδι του με προϋπολογισμό 3,5 εκ ευρώ έργου για την προστασία της περιοχής από την θαλάσσια διάβρωση
, που ήδη εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, συζητήθηκε σε σύσκεψη του έγινε στην Περιφέρεια. Στη σύσκεψη, παρουσία και της μελετήτριας του πιο πάνω έργου, αποφασίστηκε να υπάρξει μελέτη για την επέκταση των παρεμβάσεων αντιδιαβρωτικής προστασίας προς το Πεταλίδι. 
 Ακόμα, συζητήθηκε -παρουσία και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Νίκου Αλεξανδρόπουλου- η διάθεση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου πίστωσης για παρεμβάσεις επί της υποδομής στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και στη χερσαία του ζώνη. Θα προηγηθεί, όπως αποφασίστηκε, πρόταση εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας ως προς τις προτεινόμενες παρεμβάσεις στο λιμάνι της έδρας του Δήμου Τριφυλίας, προκειμένου να ανατεθεί η σχετική μελέτη. Τέλος, στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκε η κατασκευή του λιμανιού στην Στούπα, στον Δήμο Δυτικής Μάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages