Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας με το έργο «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας με το έργο «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες»

Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας με το έργο «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες»

Share This


 Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της παιδικής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022.

Σε συνέντευξη Τύπου των συντελεστών της παράστασης, σήμερα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε το έργο «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες», με το οποίο η παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ επιστρέφει δύο χρόνια μετά, λόγω της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Φάρις, Παντελής Δρούγας  αναφερόμενος στη νέα παραγωγή ευχαρίστησε τους συντελεστές για τη δουλειά τους, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Γιάννη Μαργαρίτη.

Ο Γιάννης Μαργαρίτης  επεσήμανε πως τα παιδιά είναι οι μελλοντικοί θεατές και πρέπει να ευχαριστηθεί η ψυχή τους προκειμένου να γίνουν καλοί θεατές, ενώ από την πλευρά της, η σκηνοθέτης Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, η οποία είναι ειδική στο παιδικό θέατρο, αναφέρθηκε στο ομαδικό πνεύμα όλων για τη δημιουργία της παράστασης.

Στη συνέχεια η σκηνογράφος, Ξανθή Κόντου μίλησε για την υποστήριξη που νοιώθουν ότι έχουν, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά στο πλούσιο υλικό σε σκηνικά και κοστούμια που διαθέτει του Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να έχει στα χέρια της υλικά πρώτης τάξεως για να εργαστεί. Τέλος, οι ηθοποιοί της παράστασης Άρης Πλιός, Άρης Τσαμπαλίκας και Γιώργος Τσαπόγας, αναφέρθηκαν στις αξίες και τα μηνύματα με διδακτικό και έξυπνο τρόπο, που περνά η παράσταση επισημαίνοντας τις έννοιες της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγης

υντελεστές:

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη

Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη

Σκηνικά-κοστούμια: Ξανθή Κόντου

Μουσική: Άγγελος Αγγέλου

Μουσική Διδασκαλία : Ευτυχία Δημητρακοπούλου

Φωτογραφίες- Βίντεο: Εύφορη Γη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άρης Πλιός, Άρης Τσαμπαλίκας, Γιώργος Τσαπόγας.

Στη φωνή του πρίγκιπα ο Φοίβος Συμεωνίδης.

Πρεμιέρα Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11.00

Τιμή Εισιτηρίου : 10,00€ (ενηλίκων) και 5,00€ (ανηλίκων)

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Καλαμάτας , Δημοσθένους 2

Τηλ.επικοινωνίας: 2721082616

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Κυριακή 20/11/2022 & Κυριακή 27/11/2022, ώρα 11:00

Κυριακή  4/12/2022 & Κυριακή  11/12/2022, ώρα 11:00

Τετάρτη 28/12/2022 & Τετάρτη  4/1/2023,     ώρα 11:00

*Η παράσταση μετά την πρεμιέρα, θα παρουσιάζεται σε οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία της Καλαμάτας και της Περιφέρειας κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή  πρωί στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας (Δημοσθένους 2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages