Ευρεία σύσκεψη στα πλαίσια της διενέργειας αναδασμού στο Δήμο Οιχαλίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ευρεία σύσκεψη στα πλαίσια της διενέργειας αναδασμού στο Δήμο Οιχαλίας

Ευρεία σύσκεψη στα πλαίσια της διενέργειας αναδασμού στο Δήμο Οιχαλίας

Share This




 
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο «Μαρία Κάλλας» στο Μελιγαλά, στα πλαίσια της  διενέργειας τους Ενιαίου Εκούσιου Αναδασμού του Δήμου Οιχαλίας, εκτάσεως 30.000 στρεμμάτων περίπου. Η σύσκεψη διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Οιχαλίας και στα πλαίσια αυτής πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να εξελιχθεί  το πρόγραμμα του αναδασμού.  Συγκεκριμένα πληροφορήθηκαν  οι παρευρισκόμενοι ότι για την εκκίνηση του αναδασμού θα πρέπει να κατατεθούν στη ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας 20 αιτήσεις κτηματιών – ιδιοκτητών από κάθε Κοινότητα για εκτάσεις που περιλαμβάνονται στο προτεινόμενο όριο αναδασμού. Επίσης ζητήθηκε από του προέδρους των Κοινοτήτων να ενημερώσουν τους κατά τόπους ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής αναδασμού.

Τέλος, κατόπιν παρέμβασης του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλου, ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση μαζί με τη Δήμαρχο Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, ζητήθηκε να τηρηθεί αυστηρώς το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών και να καθοριστούν από το Δήμο τα σημεία που θα υλοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις, με στόχο την πλήρη ενημέρωση  των κτηματιών της περιοχής αναδασμού.

Από πλευράς Περιφέρειας συμμετείχαν στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής, η Δ/ντρια Έφη Γεωργακοπούλου και η προϊσταμένη Εγγείων Βελτιώσεων Κατερίνα Ξενούλη, ενώ παρευρέθηκαν πρόεδροι Κοινοτήτων της περιοχής αναδασμού και ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες γης.

Σημειώνεται ότι ο εκούσιος αναδασμός έκτασης περίπου 30.000 στρεμμάτων, πρόκειται να υλοποιηθεί στις Κοινότητες Μελιγαλά, Σκάλας, Ζευγολατιού, Διαβολιτσίου, Καλλιρόης, Πολίχνης, Οιχαλίας, Μερόπης, Δεσύλλα, Κωνσταντίνων, Ηλέκτρας, Ανθούσας, Μαγούλα,Στενύκλαρου, Ματζάρι, Ανδανίας, Λουτρού, Μάλτας, Κεντρικού, Παραπουγκίου, Αγριλόβουνου και Σολάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages