Κέρδισαν η Καλαμάτα 80 3-2 στα σετ την μαχητική ΑΕΚ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κέρδισαν η Καλαμάτα 80 3-2 στα σετ την μαχητική ΑΕΚ

Κέρδισαν η Καλαμάτα 80 3-2 στα σετ την μαχητική ΑΕΚ

Share This

 


Νίκη γοήτρου και βαθμολογικής σημασίας κατέκτησε το απόγευμα του Σαββάτου στην έδρα της η Καλαμάτα 80. Με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Μαουρίσιο Βιέιτο, στην άμυνα τους Γιάννη Μαντέκα και Βαγγέλη Ντάκουρη και στο σερβίς τον Διονύση Λυκούρεση οι «λύκοι» επικράτησαν με 3-2 σετ της μαχητικής ΑΕΚ.

Στη διάθεση του Παναγιώτη Ντάκουρη δεν ήταν σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι ωστόσο ο Κώστας Δαλακούρας ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Η ομάδα της Ένωσης παρότι διεκδίκησε το παιχνίδι με τον Σπύρο Μπαρμπούνη και τον Ενρίκε Μπατατζίμ να έχουν τον πρώτο λόγο και τον πρώην «λύκο» Νίκο Παλέντζα να ακολουθεί δεν μπήκε στο παιχνίδι στο ται μπρέικ  φεύγοντας ηττημένη από την «καυτή» έδρα της Καλαμάτας, όχι όμως με άδεια χέρια αφού κατόρθωσε να πάρει έναν βαθμό στις αποσκευές της. Καθοριστικός παράγοντας ο κόσμος που πλημμύρισε τις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμάτας δίνοντας ξεχωριστό παλμό στον αγώνα.

 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο πρώτο σετ οι δυο ομάδες πήγαν χέρι- χέρι μέχρι το 5-5 με τον Μπατατζίμ να κάνει το 6-8 και τον Μαντέκα να πατσίζει το σκορ στο 8-8. Η Καλαμάτα σε εκείνο το σημείο έδειξε τα δόντια της παίρνοντας διαφορά (10-8, 13-9, 14-11) η οποία συνέχισε να αυξάνεται μέχρι το 20-15 και μια φοβερή φάση διαρκείας. Ο Ενρίκε Μπατατζίμ αντέδρασε μειώνοντας σε 22-17 και ο Χριστόφας σε πρώτο χρόνο έφτασε το σετ στον πόντο (24-18) το σετ έκλεισε με την «υπογραφή» του Ροντρίγκο Οκάμπο στο 25-18 υπέρ των γηπεδούχων κερδίζοντας το αντίπαλο μπλόκ.

Στο δεύτερο σετ η εικόνα άλλαξε. Αβίαστα λάθη από τους παίκτες της Καλαμάτας έδωσαν ώθηση στην ΑΕΚ για να πάρει προβάδισμα τεσσάρων βαθμών (1-5). Οκάμπο και Μαντέκας με ένα σερί τριών πόντων μείωσαν σε 6-11. Μια εκπληκτική φάση διαρκείας με  πρωταγωνιστή τον Σπύρο Μπαρμπούνη και εξαιρετική επίθεση pipe ανέβασε την διαφορά στο +6 (8-14) Βιέιτο και Λυκούρεσης μείωσαν σε 11-17 και 14-20. Ένα φιλέ του Ράμος για το 18-22 και μια ακόμη φάση διαρκείας για το 18-23 κράτησαν το ενδιαφέρον του κόσμου αμείωτο. Όμως το σετ ανήκε δικαιωματικά στους φιλοξενούμενους κι έκλεισε στο 19-25 (1-1 σετ).

Στο τρίτο σετ, με οδηγό τον Λυκούρεση και το φοβερό σερβίς του η Καλαμάτα 80 πήρε προβάδισμα στο σκορ με 4-0. Μετά το φοβερό πρώτος χρόνο του Χριστόφα (5-0) το ξέσπασμα του Μπατατζίμ μείωσε σε 5-1 για την Ένωση και μια επίθεση στη μικρή διαγώνιο του Οκάμπο έγραψε το 6-1. Η διαφορά ανέβαινε σταθερά από εκείνο το σημείο (9-3, 10-4) με τον Βραζιλιάνο της Ένωσης με ένα πλασέ στο κενό να “ψαλιδίζει” τη διαφορά σε 11-7. Ο Οκάμπο πήγε το ματς στο 16-10 και ο Μαντέκας με ψυχραιμία στο 19-12 για να κάνει ο Μπατατζίμ το 22-14 και τον Ράμος… που περίμενε στο μπλοκ τον Βιέιτο να μειώνει σε 24-19. Το σετ έκλεισε στο 25-20 με την Καλαματιανή ομάδα να κάνει το 2-1.

Μεγάλη μάχη στο τέταρτο σετ με τις ομάδες να έχουν διαφορά ενός και δυο πόντων από το 3-1 μέχρι το 5-6. Ο Χριστόφας με ψυχραιμία και σταθερό χέρι σε πρώτο χρόνο έκανε το 6-9, ενώ ο Μπαρμπούνης σημάδεψε δυνατά τον Βιέιτο που βρήκε «ταβάνι», μειώνοντας σε 6-10. Ο Παλέντζας με δύναμη πάνω στον Ντάκουρη για το 7-11. (11-14, 13-14) Ο Βραζιλιάνος των «κιτρινόμαυρων» Ενρίκε Μπατατζίμ έφερε την διαφορά στους δυο στο 18-20. Βραζιλιάνικη «απάντηση» δια χειρός Μαουρίσιο Βιέιτο πάνω στον Ρούση πήγε το σκορ στο 19-21 και ακολούθως στο 20-21. Ο ευρηματικός Μπαρμπούνης οδήγησε το σετ στο 21-24 με το φινάλε του σετ να έχει κιτρινόμαυρη απόχρωση (21-25).

Με το σετ στα 2-2 η μάχη δόθηκε στο ται μπρέικ, όπου ο Μαουρίσιο Βιέιτο άρχισε να … «σέρνει το χορό» όντας καθοριστικός επιθετικός παράγοντας για την Καλαματιανή ομάδα «παντρεύοντας» την αλτικότητά του με την ψύχραιμη αμυντική διαχείριση του Γιάννη Μαντέκα πηγαίνοντας το σκορ εκεί που το ήθελαν από το 3-1 στο 8-3, στο 12-4. Μια τέτοια διαφορά, ειδικά σε ανδρικό βόλεϊ και σε τάι μπρέικ δεν μπορούσε να ανατραπεί, με τους «πράσινους» να παίρνουν τη νίκη με 3-2 σετ.

Διαιτητές: Φραγκάκης, Χανδρινός παρατηρητής: Μαυρικίδης

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 (Ντάκουρης): Κανελλόπουλος, Χριστόφας, Λυκούρεσης, Οκάμπο, Βιέιτο, Μαντέκας, Ντάκουρης (λ).

ΑΕΚ: Ρούσης, Ράμος, Μελλές, Παλέντζας, Μπαρμπούνης, Μπατατζίμ, Αχιλλεόπουλος (λ)/ Πολυχρονιάδης (λ), Ηλιακόπουλο, Κοντίδης, Καβαρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages