ΜΕ παράταση προθεσμίας, για την εκτός σχεδίου δόμηση σε γήπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕ παράταση προθεσμίας, για την εκτός σχεδίου δόμηση σε γήπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων

ΜΕ παράταση προθεσμίας, για την εκτός σχεδίου δόμηση σε γήπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων

Share This


 
Την παράταση τουλάχιστον για μια διετία της προθεσμίας, για την εκτός σχεδίου δόμηση σε γήπεδα μικρότερα των τεσσάρων στρεμμάτων, ζήτησε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, σε συνάντηση που είχαν, Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας Γιάννη Μπούγα.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του κ. Λαμπρόπουλου:

Σήμερα, 16/11/2022, συμμετείχα, σε συνάντηση που είχαμε, Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας κ. Γιάννη Μπούγα.

Συζητήσαμε το πρόβλημα που έχει προκύψει με αγροτεμάχια μικρότερα των 4 στρεμμάτων, που είναι με βάση τις ισχύουσες διατάξεις κατά παρέκκλιση άρτια και οικοδομήσιμα, και τα οποία για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα της οικοδομησιμότητας, απαιτείται να εκδοθεί προέγκριση οικοδομικής άδειας έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022 και εντός του χρόνου ισχύος της προέγκρισης δηλαδή, εντός ενός έτους από την ημερομηνία έκδοσης της προέγκρισης, να εκδοθεί οικοδομική άδεια.

Επειδή για λόγους γραφειοκρατικούς και οικονομικούς, η πλειονότητα των ιδιοκτητών, που διαθέτουν τέτοιου είδους οικόπεδα, δεν έχει προβεί στην έκδοση της προέγκρισης οικοδομικής άδειας, ζητήσαμε από τον κ. Γιάννη Μπούγα, την παράταση τουλάχιστον για μια διετία της προθεσμίας, για την εκτός σχεδίου δόμηση σε γήπεδα μικρότερα των τεσσάρων στρεμμάτων.

Ο κ. Μπούγας μας υποσχέθηκε ότι θα επικοινωνήσει με τους αρμόδιους Υπουργούς και το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages