Η Καλαμάτα τέταρτος σταθμός για το Legends 2004 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Καλαμάτα τέταρτος σταθμός για το Legends 2004

Η Καλαμάτα τέταρτος σταθμός για το Legends 2004

Share This

 


Ποιος δεν θυμάται το 2004. Εκείνη την απίστευτη κεφαλιά του Τραϊανού που τρέλανε το πανελλήνιο. Το εύστοχο πέναλτι του Μπασινά με την Πορτογαλία, τον «λυτρωτικό» Βρύζα στο ματς με τη Ρωσία, τη σέντρα του αρχηγού Θοδωρή Ζαγοράκη και το γκολ του συνήθη υπόπτου της διοργάνωσης Άγγελου Χαριστέα απέναντι στο μεγαθήριο των Ζιντάν, Ανρί, Τρεζεγκέ, Βιεϊρά, Μπαρτέζ και Λιζαραζού που έστειλε την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σπίτι της… και την Ελλάδα στους ουρανούς;!!!

Στιγμές που έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό όλων μας…. Εκείνη τη βραδιά εξάλλου όλοι συναντηθήκαμε στους δρόμους με αυτοκίνητα, μηχανές, ποδήλατα, παρέες με τα πόδια και γιορτάσαμε σαν μια γροθιά την μεγαλύτερη στιγμή της ποδοσφαιρικής μας ιστορίας. Δεν τα ξεχνάς αυτά τα πρόσωπα όχι γιατί έπαιζαν καλά μπάλα (και ακόμα) αλλά γιατί είχαν ήθος, πυγμή, τσαγανό και κανένα ίχνος φόβου απέναντι σε ποδοσφαιρικούς κολοσσούς. Στάθηκαν όρθιοι. Πιο ψηλοί και ατρόμητοι… για να δημιουργήσουν όνειρα και φιλοδοξίες δημιουργώντας μια ποδοσφαιρική ουτοπία. Από την 12η Ιουνίου μέχρι την 4η Ιουλίου του 2004 η Ελλάδα διένυσε μια ονειρεμένη περίοδο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έλαμψε σε εθνικό επίπεδο και παγκόσμιο υπό την «μπαγκέτα» του Ότο Ρεχάγκελ.

Σήμερα οι πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου ελληνικού θριάμβου που στο πέρασμα του χρόνου αναδείχθηκαν σε θρύλοι του ποδοσφαίρου και ινδάλματα για μικρούς και μεγάλους, έχουν αλλάξει ρόλους. Έχουν όμως τις ίδιες πεποιθήσεις με εκείνη την εποχή. Ευγενή άμιλλα, ευ αγωνίζεσθε, ήθος, πειθαρχία. Ηθικές αξίες που επιθυμούν να δώσουν στη νέα γενιά…

Οι θρύλοι του EURO 2004 πρότυπα για τη νέα γενιά

Σήμερα, λοιπόν, στην πόλη της Καλαμάτας οι νεαροί αθλητές από τις Ακαδημίες: Τornados, Πανγυθεατικός, ΠΑΕ Καλαμάτα, Juniors Academy, Αριστέας Άργους, Αίαντας Καλαμάτας, Εράνη Φιλιατρών και Ακαδημία Μεγαλόπολης, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με έξι παίκτης από την θρυλική ομάδα του 2004. Άγγελος Μπασινάς, Τάκης Φύσσας, Τραϊανός Δέλλας, Βασίλης Λάκης και Γιούρκας Σεϊταρίδης βρέθηκαν στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της περιοδείας του Legends 2004 Youth Cup στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα και το γήπεδο του Μεσσηνιακού -που παραχωρήθηκε δωρεάν από τον σύλλογο για την φιλοξενία του ξεχωριστού αυτού mentoring event προπονητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα – αποτέλεσε τον τέταρτο σταθμό του «ταξιδιού» των Legends 2004 από το οποίο δεν θα μπορούσε να λείψει o καθιερωμένος αγώνας επίδειξης γυναικείου ποδοσφαίρου, όπου συμμετείχαν τα κορίτσια της ακαδημίας Πατίστα ΑΟΠΚ και μέλη των Legends 2004,

Στο Legends 2004 Youth Cup της Καλαμάτας κύριο μέλη είναι η ισότητα. Άλλωστε στον αθλητισμό δεν χωρούν αποκλεισμοί και διακρίσεις και αυτό είναι ένα μήνυμα που διέπει κάθε δράση των Legends 2004. Στο Youth Cup της Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας Παιδιών με Αυτισμό Καλαμάτας “Ευτυχία”, θα διοργανωθεί ένα Special Event κατά το οποίο οι Legends έπαιξαν με παιδιά στο φάσμα του Αυτισμού.

Οι εικόνες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού πραγματικά μαγευτικές, γεμάτες μικρά χαμόγελα και ενθουσιασμό από κάθε μικρό παιδί που έβλεπε από κοντά για πρώτη φορά αθλητές για την ποδοσφαιρική ιστορία είχε ακούσει από γονείς και συγγενείς.

Η ιδέα μοναδική και με τη συνεργασία της ΕΠΣ Μεσσηνίας που φέρνει ακόμη πιο κοντά το παρελθόν με το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού στο πιο υγιές format του.

Σίσσυ Τριάντου

 

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages