Καλαμάτα σε διεθνές σημείο αναφοράς της Έφιππης Τοξοβολίας και Φυσική Ιππασίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καλαμάτα σε διεθνές σημείο αναφοράς της Έφιππης Τοξοβολίας και Φυσική Ιππασίας

Καλαμάτα σε διεθνές σημείο αναφοράς της Έφιππης Τοξοβολίας και Φυσική Ιππασίας

Share This


   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

Τρίτη, 11η Οκτωβρίου 2022

     Στην συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο του γνωστοποιήσαμε την πρόθεσή μας και με την δική του συνεργασία να αναδείξουμε την Καλαμάτα σε ένα διεθνές σημείο αναφοράς της Έφιππης Τοξοβολίας και Φυσική Ιππασίας ανάλογο με το Kaposmero και την Ogasawara κάνοντάς του ταυτόχρονα γνωστή την αντίστοιχη-ανάλογη δική μας ιστορική παράδοση των  Ελλήνων Stradioti για τους οποίους έγινε σύντομη αλλά περιεκτική ιστορική αναφορά.  Δόθηκε έμφαση στα οφέλη που θα προκύψουν από την επίτευξη του μακροπρόθεσμου αυτού στόχου σχετικά με την παιδαγωγία και ψυχαγωγία των πολιτών, τον τουρισμό και την οικονομία της πόλεως φέρνοντας και ως παράδειγμα το Ιπποτικό Φεστιβάλ στην Σερβία.

 

     Για να φτάσουμε στον τελικό στόχο και την καθιέρωση ενός ετήσιου διεθνούς φεστιβάλ προτάθηκαν αρχικές δράσεις οι οποίες θα αποσκοπούν στην: 

α) εξοικείωση των πολιτών με τον ίππο

β) την γνωριμία με την φυσική ιππασία

γ) την απενοχοποίηση του  ίππου στην συνείδησή τους και

δ) την διάλυση την επικρατούσας αντίληψης ότι η ιππασία είναι μια ακριβή και απρόσιτη ασχολία για μία μικρή κλειστή ελίτ.

     Οι δράσεις που προτάθηκαν ήταν οι συχνές εξορμήσεις της ομάδος μας συνοδεία ίππου στο κέντρο της Καλαμάτας ώστε να έρθουν σε επαφή οι πολίτες με τον ίππο και την άνοιξη του 2023 μία μεγάλη επίδειξη Έφιππης Τοξοβολίας με συμμετοχή και τον πολιτών (τόξευση και μικρή σε διάρκεια ίππευση) σε κεντρικό σημείο την πόλεως.

     Ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος έδειξε ενδιαφέρον και φάνηκε πρόθυμος να βοηθήσει τις δράσεις μας ζητώντας στο τέλος της συνάντησης ένα υπόμνημα από εμάς σχετικό με τις δράσεις μας το οποίο όπως είπε θα χρεωθεί σε έναν υπεύθυνο με τον οποίο θα είμαστε σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία για ότι χρειάζεται.”

 Τον Αρχηγό  των “Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας” συνόδευσε σ’  αυτή την σημαντική συνάντηση αντιπροσωπία της τοπικής Σχολής αποτελούμενη από τον εκπρόσωπο της Σχολής Τυφλών Εφιπποτοξοτών Ιωάννη Χαραλαμπόπουλο, και τους Συνασκουμένους Κωνσταντίνο Γάλλο και Μελέτη Μοίρα.

     Παραλλήλως, η Σχολή των “Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας” πραγματοποίησε και μιαν εκπαιδευτικήν ημερίδα η οποία απέδωσε ιδανικά αποτελέσματα τα οποία ήδη δημοσιεύσαμε.


Με ομαδικό πνεύμα ευταξίας και αλληλοϋστηρίξεως που προλαμβάνει αιφνιδιασμούς αλλά και δυσάρεστα, τα Μέλη της τοπικής Σχολής καλωσόρισαν μια τριμελή Οικογένεια που θα έρχεται για εκπαίδευση από την Τρίπολη και η οποία, τελικώς, απεδείχθη ότι αποτελείται από ταλαντούχους …αλογατάρηδες, όπως οι ίδιοι το συνειδοποίησαν στο Ιππευτήριο της Καλαμάτας!

     Ο Οικογενειάρχης, σύζυγος και πατέρας, με την κίνηση και τους χειρισμούς του Ίππου μας έδωσε την εικόνα ενός πνευματώδους Ανθρώπου με περίσκεψη, αίσθηση του χιούμορ, αλλά και την διαυγή αντιληπτικότητα που απαιτεί η πολεμική τέχνη μας!

     Οι παρατηρήσεις μας για τον Συνασκούμενο Γεράσιμο μας έδωσαν την εικόνα ενός θετικώς ευέλικτου νου που γρήγορα θα μπορέσει να χαρεί με ασφάλεια την Έφιππη Τοξοβολία και, κυρίως, την σχέση του με τον Ίππο και το οπτικο-ακουστικό υλικό μας δεν ψεύδεται ποτέ.  

     Το ίδιο εξαιρετική από την πρώτη στιγμή στην σχέση της με τον Ίππο και την Ιππική και η σύζυγος και μητερα η οποία, αμέσως, προσέδωσε την ευγένεια και την γαλήνη της στον σχολικό μας Ίππο!

     Η εισαγωγική ίππευσή της πέραν πάσης προσδοκίας, με μία αίσθηση ισορροπίας αλλά και καλοσύνης προς τον Ίππο που μας δίδαξε πολλά!

     Η κόρη, τέλος, ως προερχόμενη από τέτοιους Γονείς δεν θα μπορούσε παρά να μας δώσει την εικόνα της ιδανικής ιππεύσεως περί της οποίας, ήδη, κάναμε μνεία και που θα χρησιμοποιήσουμε ως υπόδειγμα σε σχετική μελλοντική μας έκδοση. 

 

     Καλωσορίζοντας τα νέα Μέλη της Σχολής της Καλαμάτας, δεν μπορούμε παρά να επαναλάβουμε ότι η παρουσία συνελλήνων τέτοιας ποιότητος ανάμεσά μας είναι η μεγάλη μας αμοιβή για τα όσα προσπαθούμε επί τόσα χρόνια στους “Έλληνες Κενταύρους”, είναι η ελπίδα μας ότι η κοινωνία μας η οποία μαστίζεται από σήψη και παρακμή, διαθέτει και λαμπρές εξαιρέσεις!

     Αρκετοί ίππευσαν τούτη την ημέρα αλλά δυστυχώς ελάχιστες φωτογραφίες διασώθηκαν διότι η πτώση του φυσικού (ηλιακού) φωτός δεν ευνοεί την λήψη υπαιθρίων φωτογραφιών δράσεως χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό, με μόνη μία κάμερα …πόκετ! Ωστόσο η εμβληματική μορφή του Μελέτη μας άφησε το “αποτύπωμά” της στην κάμερα, λες και το ειδικό εικονοπλαστικό “βάρος” της αψηφά ακόμη κι αυτούς τους νόμους της φωτογραφίας!

     Αυτά κι άλλα πολύ, εξίσου, ωραία στη συγκεκριμένη ημερίδα κι όλα λίαν …εκπαιδευτικά!

     Εν μέσω αυτών και ένα πρόγραμμα Τοξοβολίας με ασκησιολόγιο που αφορούσε όλους, από πρωτοείσακτους μέχρι προχωρημένους!

     Η δράση των “Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας” είναι πάντοτε πλήρης και συναρπαστική κι αυτή την εποχή των ειδικών προετοιμασιών τους ακόμη συναρπαστικότερη!

     Και το όλο πλαίσιο αναπτύξεώς τους, σύντομα, θα μας προσφέρει εκπλήξεις που θα τις χαρούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages