ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΚΑΡΗ για τα αρχαία της Υπαπαντής - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΚΑΡΗ για τα αρχαία της Υπαπαντής

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΚΑΡΗ για τα αρχαία της Υπαπαντής

Share This

 


Επιτόπια ενημέρωση για την πορεία του ανασκαφικού έργου και των αρχαιολογικών ερευνών στην πλατεία του Ι. Ν. Υπαπαντής έλαβε ο Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος –Ενεργοί Πολίτες», από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά και τον υπεύθυνο της ανασκαφής αρχαιολόγο Δημοσθένη Κοσμόπουλο.

 Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής συζήτησης που προηγήθηκε για την εξέλιξη των σημαντικών αρχαιολογικών έργων που πραγματοποιούνται στο νομό Μεσσηνίας.

Σε ανακοίνωση επισημαίνεται ότι:

 Διαπιστώθηκε ότι  τα ευρήματα στις ανασκαφές στην πλατεία της Υπαπαντής είναι εντυπωσιακά δικαιώνοντας τις προσπάθειες των πολιτών που πίστεψαν και αγωνίστηκαν για την ανάδειξή τους.

 Εκφράστηκε όμως ο προβληματισμός για την καθυστέρηση των ανασκαφών λόγω του ότι δεν έχουν ακόμα διευθετηθεί η κυκλοφορία και η στάθμευση στους πέριξ δρόμους έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι ανασκαφές στην οδό Χρυσοστόμου Θέμελη.

  Καλείται η δημοτική αρχή Καλαμάτας να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για να ολοκληρωθεί  το ανασκαφικό έργο και να αναδειχθούν τα αρχαία της Υπαπαντής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages