Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Αναγνωστηρίου του Δήμου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Αναγνωστηρίου του Δήμου Καλαμάτας

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Αναγνωστηρίου του Δήμου Καλαμάτας

Share This

 


Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Αναγνωστηρίου του Δήμου Καλαμάτας, έγινε χθες, Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, παρουσία του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, στο ισόγειο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Το Δημοτικό Αναγνωστήριο είναι ο απογευματινός χώρος παραμονής και μελέτης για τους μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου – λυκείου που πηγαίνουν σε φροντιστήρια ή άλλες δραστηριότητες και περιμένουν τους γονείς τους να τους παραλάβουν ή να πάρουν τη συγκοινωνία για κάποιο χωριό εκτός Καλαμάτας.310694640 592189089370509 2958132787812866996 n

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για μια ιδέα που υλοποιήθηκε άμεσα από το Δήμο, ο οποίος βρίσκεται κοντά στη νεολαία και τους μαθητές. Πρόκειται για ένα φιλόξενο χώρο που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να προετοιμάζονται ή να περιμένουν τους γονείς τους, ώστε να μην κυκλοφορούν στους δρόμους. Πρόσθεσε ότι στο χώρο είναι διαθέσιμο δωρεάν ίντερνετ, τηλέφωνο ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με τους οικείους τους, ενώ θα τους προσφέρεται νερό και χυμός.

Ο χώρος του Πνευματικού Κέντρου όπου βρίσκεται το Δημοτικό Αναγνωστήριο, υπογράμμισε ο Δήμαρχος, θα λειτουργεί ευεργετικά για τα παιδιά αφού θα τους δίνει τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις Βιβλιοθήκες που στεγάζονται σε αυτό. Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος ευχήθηκε τα παιδιά να αγκαλιάσουν τη νέα δομή του Δήμου και να αποδειχθεί χρήσιμη για τη νεολαία της Καλαμάτας και της ευρύτερη περιοχής.IMG 20221018 182413 Medium

Το Δημοτικό Αναγνωστήριο, που θα λειτουργεί καθημερινά από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 9.30 το βράδυ, στηρίζει και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως υπογράμμισε με την παρουσία του ο Διευθυντής της Αγάπιος Οικονομίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία του. Παράλληλα επισήμανε ότι η λειτουργία του χώρου θα είναι ευεργετική για τη μαθητιώσα νεολαία αφού θα μπορεί να περνά ελεύθερο χρόνο σε αυτόν διαβάζοντας και να μην βρίσκεται στους δρόμους.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαρία Αγγελή είπε ότι το Αναγνωστήριο διαμορφώθηκε ύστερα από αίτημα γονέων και μαθητών, ενώ πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί θα γίνουν αλλαγές και προσθήκες ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των παιδιών.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας σημείωσε ότι η λειτουργία του χώρου έχει την έγκριση και την ευλογία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας και Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου, κ. Χρυσοστόμου. Τη νέα δομή επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν, εκφράζοντας τη θετικής τους άποψη και μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο γονέας από τον Άρι, Ιάκωβος Περρωτής, που είχε την ιδέα για τη δημιουργία Αναγνωστηρίου, τονίζοντας πως αυτή είναι μια πολύ σημαντική λύση για παιδιά και γονείς, ιδιαίτερα για όσους μαθητές και μαθήτριες προέρχονται από τα χωριά του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages